Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Kako se stvaraju embrioni? Ovako izgleda laboratorija u kojoj se odvija najvažniji deo procesa VTO

Svakako da je u ovom procesu i te kako bitna uloga i ginekologa i embriologa. Ali ništa manje se ne uvažava značaj Laboratorije u kojoj će se obavljati najvažnije stvari koje su ključne za uspeh VTO.

Ipak, malo ko obraća pažnju na istu. Ovo su stvari koje bi trebalo da uočite kada dolazite u kliniku.

– Nikada niko ne pominje laboratoriju koja će se baviti najvažnijom stvari, a to je stvaranje Embriona. Suština vantelesne oplodnje je upravo u stvaranju embriona u laboratorijskim uslovima. Da li će taj proces i koliko biti uspešan zavisi od stručnosti embriologa, ali i kvaliteta laboratorije – kaže dr Mima Fazlagić.

Najbolje laboratorije misle o najmanjim sitnicama. Odabir boja, mesto na kojem će nešto stajati i odevne kombinacije zaposlenih nisu slučajnost. Transport spermatozoida mora da se obavi u specijalnim pakovanjima… Da li ste obratili pažnju da li se u ovim uslovima radi u laboratoriji u kojoj idete na VTO?

Vantelesna oplodnja, laboratorija

Foto: Profimedia

– Zidovi su obojeni specijalnim ekološkim bojama, u samoj laboratoriji vlada viši pritisak pa kada se otvore vrata vazduh spolja ne može da ulazi. Takođe laboratorija poseduje specijalne filtere koje vazduh čiste od Svih loših čestica. Spermatozoidi se prenose u specijalnim crnim kesicama da svetlost ne utiče na njih. Takođe, osoblju koje radi zabranjuje se da koristi parfeme i dezodorans da bi atmosfera ostala potpuno čista. Sve ove sitnice uz još puno detalja i naravno najsavremenije opreme obezbeđuje veću uspešnost vantelesne oplodnje – navodi ginekolog Mima Fazlagić.

Laboratorije su srce jedne klinike za asistiranu reprodukciju, zato što one značajno određuju uslove uzgajanja i praćenja jajnih ćelija i embriona. Najsavremenija laboratorija, koja bi trebalo da ima visoku stopu uspešnosti u vantelesnoj oplodnji poseduje sve navedeno u gornjem tekstu.

Vantelesna oplodnja, laboratorija

Foto: Profimedia

Mi smo obišli laboratoriju u klinici Embryolab u Solunu i saznali koja su specijalna obeležja programa upravljanja kvalitetom njihove laboratorije:

1) 24-časovno online praćenje svih parametara u inkubatorima
2) Sistem za praćenje u realnom vremenu laboratorije sa stabilnim uslovima tokom celog dana i u svim godišnjim dobima
3) kvalitet vazduha u laboratoriji je osiguran duplim sistemom prečišćavanja i kontrole
4) sistem podrške kontinuiranog rada svih sistema (agregat I UPS)
5) korišćenje najmodernijeg “Matcher” sistema koji obezbeđuje maksimalno praćenje i sigurnost pri obradi svih uzoraka u laboratoriji
6) specijalna kontrola bezbednosti svih materijala koji dolaze u dodir sa jajnim ćelijama i embrionima pre njihove upotrebe
7) inovativni sistem “Embryoscope”, koji poseduje mogućnost čuvanja embriona u specijalnom inkubatoru sa kamerama, pri čemu je razvoj embriona praćen neprekidno. Pre embriotransfera obezbeđuje video u realnom vremenu tako da daje mogućnost embriologu da izabere za embriotransfer najbolji mogući embrion iz grupe. Sigurnost je garantovana jer se embrioni posmatraju lokalno, u inkubatoru, bez potrebe da se iz njega vade.

Laboratorija Embryolaba je organizovana u skladu sa najstrožim međunarodnim standardima. Strogo kontrolisano okruženje u kombinaciji sa najnovijom tehnološkom opremom i novom generacijom materijala obezbedjuje idealan rast jajnih ćelija i embriona u laboratoriji, što se potvrđuje visokom stopom uspešnosti koju imaju od samog početka rada klinike.

Pročitaj još:

Stručan tim je ključ za uspeh VTO, a zašto je jedna od najvažnijih uloga poverena embriologu?

Na vantelesnu zbog muškog steriliteta: Ohrabrite partnere da prođu ove testove!

MOGUĆE JE! Vantelesna oplodnja za žene bez partneraThis post first appeared on Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica, please read the originial post: here

Share the post

Kako se stvaraju embrioni? Ovako izgleda laboratorija u kojoj se odvija najvažniji deo procesa VTO

×

Subscribe to Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×