Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Pitali ste ginekologa: Nisam skinula spiralu duže od 5 godina, šta sada?

Čitateljka koja se potpisuje kao Mila poslala je pitanje Koje je upućeno ginekologu dr Mimi Fazlagić. Njeno pitanje glasi:

“Imam Spiralu nešto više od pet godina, a nisam išla da je menjam jer ne osećam nikakve tegobe, pa zbog toga “nikako da stignem”. Ukoliko ih ima, koje posledice može da izazove spirala ako se ne zameni na vreme? Hvala unapred.”

Mi želimo i ovim tekstom, kao i mnogim pre ovoga, da naglasimo da se svaki problem rešava ili izbegava onda kada se uradi na vreme. Ne postoji nijedno opravdanje koje će biti validno kada je zdravlje u pitanju. Sami sebi bi trebalo da budete na prvom mestu. Budite odgovorni prema sebi!

Sa ovom konstatacijom slaže se i dr Mima Fazlagić, koju smo kontaktirali kako bismo odgovorili čitateljki na pitanje.

“Poštovana, zaista nema opravdanja da ne odstranite spiralu posle 5 godina. Ne postoji izgovor da nemate vremena. Radi se o vašem zdravlju. Zašto bismo uopšte pričali o mogućim posledicama koje ćete izbeći jednom posetom lekaru. Mnogo negativnih posledica po naše zdravlje nastaje upravo zbog naše nemarnosti. Odmah posetite ginekologa”, rekla je Fazlagić.This post first appeared on Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica, please read the originial post: here

Share the post

Pitali ste ginekologa: Nisam skinula spiralu duže od 5 godina, šta sada?

×

Subscribe to Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×