Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Pripremite se za veliku ljubav: Venera ulazi u Blizance, a to ovako utiče na nas!

Kako se zaustaviti samo na zadovoljenju potreba nižeg/čulnog dela ličnosti kada je želja za zadovoljenjem višeg/duhovnog dela ličnosti uvek prisutna i podjednako jaka? Čežnjom se ispunjava svaka pora u telu ovog bića, a uzburkanošću njegova duša. Ljubav postaje traganje. Stalno nešto nedostaje. Ukoliko ne krene na ljubavni let od kojeg sve zavisi, duša će ostati “zarobljena u okovima” čulne Ljubavi. Venerin zadatak ovde nije jednostavan. Ljubav traži da bude ostvarena. Venerin zadatak u Blizancima je uzdizanje duše pomoću stepenica koje vode do spoznaje višeg smisla ljubavi i do otkrivanja nove dimenzije ljubavi.

Venera u Blizancima naglašava potrebu za konstantnim rastom i širenjem ljubavi koja treba da bude potvrđivana u komunikaciji, razumevanju i prilagođavanju. Ideal ljubavi se na taj način otelotvara. Ljubav je stalno traganje za nekim novim, višim, smislom jer svaki dostignuti nivo “stapanja” sa voljenom osobom, nanovo otvara mogućnosti za osvajanje novog nivoa posvećivanja u ljubavi. Kada nastupi “tišina” u ljubavnoj vezi, ovu osobu obuzima nemir i čežnja. Ovoj osobi tada malo znače nežni dodiri i uživanje u čulnim zadovoljstvima ljubavi. Ljubav je mnogo više od toga. Njoj je u ljubavi potreban neko sa kim će razgovarati o svemu a naročito o uzajamnim osećanjima, o zajedničkim željama, potrebama i planovima za zajedničku budućnost i o načinu na koji se eventualne razlike mogu premostiti. Za ostvarenje potpunog zadovoljstva u ljubavi neophodno je da osećanja budu rečima iskazana a razumevanje pokazano delima. Potrebna su joj češća šaputanja o ljubavi na jastuku zajedničke postelje.

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Ako nisu na dovoljno jasan i dovoljno topao način rečima iskazana, ona ne može da bude do kraja ubeđena u iskrenost tih osećanja. U takvim situacijama ima potrebu da podeli tugu sa nekim ko će je razumeti, što ne znači da će odmah želeti da krene u potragu za nekim ko će joj pružiti ono što joj nedostaje. Ona samo ne može da zanemari svoju prirodnu potrebu da rečima opisuje svoja trenutna osećanja a pošto je najčešće jako društvena i prijateljski nastrojena, želeće da u nekom prijatelju ili prijateljici pronađe sagovornika ukoliko njen ljubavni partner ne može da razume njenu trenutnu potrebu za otvorenom komunikacijom. Ali, tada nastaje opasnost da ipak bude pogrešno shvaćena jer se ovakva potreba može pogrešno shvatiti kao želja za traženjem dodatnog uzbuđenja u nekoj novoj ljubavnoj romansi “sa strane” usled nestalnosti osećanja. Otuda dolazi i pogrešna predstava o potrebi za flertom kod ove osobe. Ali, Venera u Blizancima nije tako nezrela i površna. Ona samo nagoni ovo biće da pronađe nove načine da najpre pokuša da zadrži ono što već ima i da nastoji na konstantnom unapređenju kvaliteta svog ljubavnog odnosa. Od drugih osoba najpre traži savete. Ne odustaje tako lako.

Do ostvarenja prave sreće u ljubavi dolazi se postepenim uspinjanjem do cilja – korak po korak. Ali, šta je cilj? Cilj je ostvarenje ljubavnog odnosa koji se zasniva na dubljem nivou međusobnog razumevanja. Ništa manje od toga se ne priznaje! Iskrenost, poverenje, nežnost, poštovanje, odanost, pružanje nesebične podrške i sve to iskazano i rečima! Ovo su vrednosti ka čijoj realizaciji osoba stremi u ljubavi. Ali, pošto se planeta ljubavi nalazi baš u vazdušnom elementu i u promenljivom kvalitetu to ujedno predstavlja i njeno veliko iskušenje jer želju za promenom za kojom Blizanci tako čeznu Venera treba da usmeri u pravcu donošenja mudrih odluka kako bi se traganje u ljubavi odnosilo na težnju za uspostavljanjem potrebne ravnoteže unutar postojećeg ljubavnog odnosa tj ljubavne veze. Venera u Blizancima simbolizuje “zahtevniju” ljubav ali takva ljubav ujedno pruža i mnogo, piše astrum.co.rs.

Venera u ovom položaju dakle, govori o tome da ljubav treba shvatiti kao potragu za sjedinjenjem dvojake potrebe ovog bića koje u ljubavi teži za ostvarenjem podjednakog zadovoljenja kako nagonskog/telesnog dela svoje ličnosti koje želi uživanje u čulnim zadovoljstvima ljubavi tako i potrebe za ostvarenjem čvršće povezanosti na dubljem duhovnom nivou koje se najbolje ostvaruju u komunikaciji i razumevanju. Ljubav je dakle, traganje za nekim ko ovoj osobi može ispuniti baš takva očekivanja.This post first appeared on Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica, please read the originial post: here

Share the post

Pripremite se za veliku ljubav: Venera ulazi u Blizance, a to ovako utiče na nas!

×

Subscribe to Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×