Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Nakon šest godina: Sting ponovo pravi koncert u Beogradu

Nakon rasprodatih koncerata u Severnoj Americi, Evropi, Južnoj Americi i Meksiku, Sting u okviru svoje najnovije turneje “57th & 9th World Tour” dolazi u Srbiju. Svetski poznat muzičar održaće koncert u Beogradu, 17. septembra u Kombank Areni. Na najnovijoj turneji, Stingu se pridružuje tročlani bend koji čine njegovi dugogodišnji saradnici gitarista, Dominik Miler, Džoš Frejz (bubnjevi) i Rufus Miler (gitara) i specijalni gost Džo Samner kao i harmonikaš Persi Kardona iz sastava “The Last Bandoleros”.

Gitarski vođena turneja “57th & 9th” započela je u Severnoj Americi u februaru ove godine i do sada je obišla više od 50 gradova Evrope, Centralne i Južne Amerike i Azije. Turneju prate izuzetne komentari fanova i kritičara.

– U samoj srži nalazi se moćan talenat za pisanje pesama, tečne melodije, smeli ritmovi i smisleni tekstovi isporučeni od vrhunskog muzičara. Ovaj koncert zaslužuje počasnu titulu –  glasi jedna od kritika.

“Sting prikazuje raznovrsnost, dubinu i trajnu rock snagu na novoj turneji.” – Austin 360

Stingov dvanaesti solo studijski album pod nazivom “57th & 9th, je njegov prvi rock/pop projekat nakon više od decenije i objavljen je u novembru za “A&M/Interscope Records”. Kolekcija od deset pesama prikazuje širok spektar Stingovih stilova od promuklog, gitarskog prvog singla “I Can’t Stop Thinking About You” preko brutalnog “Petrol Head” do himnične “50,000”. Album je producirao Martin Kierszenbaum, snimljen je za nekoliko nedelja sa Stingovim dugogodišnjim saradnicima Dominikom Milerom i Vinijem Kolaiutaom kao i bubnjarem Džoom Frejzom, gitaristom Lajli Vormanom i pratećim vokalima iz bendova “Tex-Mex” i “The Last Bandoleros”.

Sting

Foto: Promo

Sting je prvi put nastupio u Areni pre šest godina sa simfonijskim orkestrom, a 17. septembra naša publika će imate priliku da ga čuje u njegovom primarnom rock/pop zvuku u okviru turneje koju su mnogi već označili krunom Stingovih koncertnih nastupa.

Ulaznice za koncert u Beogradu biće u prodaji od srede, 21. juna od 10 sati. Članovi zvaničnog Sting.com fan kluba, ulaznice mogu naručiti dan ranije, u utorak, 20. juna preko sajta www.sting.com/tour

Ulaznice u regularnoj prodaji biće po cenama od 2990 dinara i naviše.

Biografija

Sting

Foto: Profimedia

Kompozitor, pevač, glumac, autor i aktivista Sting, rođen je u Njukastlu, Engleska, da bi se 1977. preselio u London gde je osnovao “The Police” sa Endijem Samersom i Stjuartom Koplandom. Bend je objavio 5 studijskih albuma, osvojio šest Gremi i dve Brits nagrade i ušao 2003. godine u rock’n’roll “Kuću slavnih”.

Kao jedan od najraznovsrnijih solo umetnika, Sting je osvojio još 10 Gremi nagrada, dve Brit, Zlatni Globus, Emi i četiri Oskar nominacije, zatim “Tony” nominaciju, nagradu veka koju dodeljuje “Billboard magazine” i titulu “Osoba godine”. Tokom svoje dugotrajne karijere, prodao je više od 100 miliona albuma. Sting podržava humanitarne organizacije kao što su “Rainforest Fund”, “Amnesty International” i “Live Aid”.

Pročitaj još:

Poznate dame otkrile: Evo koja muzika ih baca u sevdah

U inat 75. godini: Najveće zvezde bivše Jugoslavije pevale hitove Kornelija Kovača

Muzika i moda: Događaj kao borba za umetnost i kulturuThis post first appeared on Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica, please read the originial post: here

Share the post

Nakon šest godina: Sting ponovo pravi koncert u Beogradu

×

Subscribe to Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×