Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Korist ili prava ljubav? Saznajte kakav je stvarno vaš partner!

Prema teoriji koju je pre četiri decenije osmislio Džon Li, tipovi ljubavnika razlikuju se ne samo po načinu na koji gledaju na seks, već i tome šta je za njih Ljubav, veza i brak. Postoji šest kategorija ljubavnika grčkih naziva, a vi se pronađite u kojoj ste:

Pragma: Praktičari koji slede razum, a ne srce

Par, Ljubav

Foto: Profimedia

Oni žele vezu koja će funkcionisati tako da budu zadovoljene sve njihove želje i potrebe. Više se oslanjanju na logiku i ono što je praktično nego na sam osećaj. U odabiru partnerke bitno im je da li zna da kuva, koliko zarađuje i uglavnom biraju partnerku sličnu sebi. Zbog toga često ostaju dugo u vezama.

Ludus: Za njega je ljubav sport i uzbuđenje

To su muškarci koje više zanima kvantitet nego kvalitet veze. Sa partnerkom ostaju samo dok ona ima da ponudi nešto novo i zanimljivo, a nakon svakog raskida veoma brzo nastavljaju dalje. Ljubav ne shvataju ozbiljno, a zbog preterane kontrole emocija često mogu da budu agresivni u krevetu.

Agape: On nudi bezuslovnu ljubav

Ego, sebičluk ili korist su za njih sasvim nepoznate reči. Daju sebe do kraja i ništa ne očekuju od toga. Vole ljude  sa kojima nisu bliski, pa čak i one sa kojima su se samo jednom sreli. Njihova ljubav je duhovna i oni ne brinu o trajanju ili o tome šta će biti. Uglavnom žive za trenutak.

Par, Ljubav

Foto: Profimedia

Storge: Temelj veze im je prijateljstvo

U ljubavi im nedostaje strasti i intenziteta. Oni ne traže ljubav svog života nego kompatibilnu vezu sa nekim ko im je “proverena opcija”. Za njih je ljubav postupan proces razvoja emocija iz prijateljstva. Ponekad funkcionišu toliko polako da partner ne zna na čemu je. Seks dolazi kasno i obično im nema veliku važnost. Takođe, nisu skloni eksperimentisanju.

Mania: Vole opsesivno i strastveno 

Vole intenzivno, ali ih strah od gubitka sprečava da istinski uživaju u vezi. U ljubavi su ljubomorni, opsesivni i žele potpuno da poseduju voljenu osobu. U svojim očima vrede samo ako su voljeni. Veruju da njihovo nisko samopoštovanje može ojačati samo ljubav. Često ni ne primete krizu u vezi verujući da je ljubav dovoljna i da ništa drugo nije važno. U krevetu su uglavnom odlični ljubavnici.

Eros: Strastveni ljubavnik, romantik i rob lepote

Par, Ljubav

Foto: Profimedia

Oni toliko idealizuju lepotu da im je ona uglavnom najbitnija i sav fokus je na fizičkom izgledu. Zanemaruju druge ljudske kvalitete i u stanju su da dugododišnju partnerku lako ostave zbog neke “lepše”. U krevetu se dešava da više pažnje obraćaju na sebe nego na partnerku.

Da biste u ljubavi bili kompatibilni savet je da pronađite partnera koji pripada istom “klubu ljubavnika”, Ako su vaš i partnerov ljubavni stil isti, bolje ćete se međusobno razumeti, ali I tu postoji caka.

Ukoliko se spoje na primer dvoje iz kluba “mania”, stalno ćete mučiti jedno drugo ljubomorom, posesivnošću i stahom da ćete sutra biti ostavljeni i “ko će da ode”.

Tako da partnera birajte po osećaju i onome što vam prija, a etiketiranje na abilo koji način ostavite po strani.

Pročitaj još:

Muško-ženska prijateljstva: Da li vam je drug zaista samo to?

Slatko “dobro jutro”: Osam razloga za jutarnji seks

Spid dejting ili “brzo upoznavanje”: Jedan od načina da nađete srodnu dušuThis post first appeared on Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica, please read the originial post: here

Share the post

Korist ili prava ljubav? Saznajte kakav je stvarno vaš partner!

×

Subscribe to Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×