Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Katarina Radivojević je zamrzla jajne ćelije i ima nešto da poruči svim ženama

Žene koje su posvećene karijeri ili nisu srele odgovarajućeg partnera danas zamrzavaju svoje jajne ćelije koje će im omogućiti da u kasnijim godinama rode bebu. Ovaj napredak medicine doneo je ženskoj populaciji još jedan izbor, a to je da na neki način “zamrznu” biološki sat. Na ovaj korak odlučila se i naša glumica koja ima 38. godina, pa je tako osigurala sebi budućnost, ukoliko ne bude uspela da nađe odgovarajućeg partnera sa kojim bi stvarala porodicu.

– Javno sam pričala o ovome kako bih se potrudila da podignem svest nekih žena koje možda ni ne znaju da to postoji u našoj zemlji i da je moguće to uraditi i kod nas. Za zamrzavanje jajnih ćelija sam se zainteresovala još kada sam sa 30 godina došla prvi put u Ameriku. Svako stvari rešava na svoj način, a ja sam se odlučila da ovako olakšam sebi budućnost. Osećam se vrlo rasterećeno i nemam pritisak nad sobom da moram da napravim neki kompromis u životu i da moram sa nekim da budem iako nisam sigurna da je on pravi, samo da bih stvorila porodicu na vreme. Za mene je ovo pravo olakšanje – rekla je Katarina za “Vice”.

Ako imate neke nedoumice vezane za zamrzavanje jajnih ćelija ili vam je potreban savet stručnjaka, pitajte ginekologa Mimu Fazlagić sve što vas zanima, a doktorka će vam lično odgovoriti. Pišite nam u komentarima!

Katarina Radivojević

Katarina Radivojević

Ukoliko ih ona ne iskoristi, svesna je da će njene ćelije drugima doneti osmeh na lice. Doniraće ih paru kojim budu bile potrebne kako bi se ostvarili u ulozi roditelja.

– Ceo proces fizički nije ni zahtevan ni bolan, jer se sve završi bukvalno u 5 minuta. Nema nikakvog razloga za strah jer je intervencija bezbolna i radi se u lokalnoj anesteziji – rekla je glumica.

Jajne ćelije će u banci biti narednih deset godina i to je rok koji ima za odluku da ih oplodi.

Inače, ova intervencija je u inostranstvu odavno aktuelna, pa su tako pored naše glumice mnoge svetske dame uradile isto.

Glumica Sofija Vergara je takođe zamrzla jajne ćelije na pragu svojih četrdesetih. I glumica Anđelina Žoli je posle operacije odstranjivanja jajnika i materice, a koju je imala 2015. godine, zamrzla jajne ćelije. Ona je planirala proširenje porodice sa Bredom Pitom, sa kojim ima šestoro dece, od toga troje biološke. S obzirom da je brak propao, moguće je da će dobiti još jedno dete, sa drugim partnerom.

Jedna od najposećenijih klinika za vantelesnu oplodnju je Embryolab u Solunu. Njima su parovi iz 25 zemalja ukazali poverenje, jer znaju da će ih voditi specijalizovan tim naučnika iz raznih oblasti asistirane reprodukcije. Vaš san da postanete roditelj je njihova pokretačka snaga.

Pročitaj još: 

Zamrzavanje jajnih ćelija, prednost roditeljstva u “poznim” godinama

MOGUĆE JE! Vantelesna oplodnja za žene bez partnera

Novi Zakon o vantelesnoj oplodnji doneće više beba, ali jedno pitanje može da nas zabrine!This post first appeared on Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica, please read the originial post: here

Share the post

Katarina Radivojević je zamrzla jajne ćelije i ima nešto da poruči svim ženama

×

Subscribe to Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×