Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Šetnja po oblacima i gradska elegancija: Ovako je proteklo četvrto veče Srbija Fešn Vika

Barbara Locatelli je modni savetnik i već 20 godina jedan od vodećih stručnjaka u toj oblasti.

Radila je sa velikim imenima u svetu mode kao što su Roberto Kavali, Aleksandar Mekvin, Majkl Kors i mnogi drugi…

Glavna tema seminara odnosila se na odgovore na koji način online trgovina, digitalni marketing kao i blogovanje utiču na prodaju dizajnerskih proizvoda, ali i o pojačanoj kreativnosti i mogućnostima koje ovakav način prodaje nudi mladim i neafirmisanim dizajnerima.

– Dve revije pa nakon toga pauza mi je idealan raspored. Isto tako je dobro što mi, gosti, u svakom trenutku možemo da pričamo sa dizajnerima, ručamo zajedno, što takođe pomaže i samim dizajnerima da se povežu sa novinarima i PR menadžerima – izjavila je.

Fenomenalne haljine različitih boja dizajnerke Ivane Nikolić Stanković krasile su četvrto veče Srbija Fešn Vika. Ivana je, osim što je modni dizajner i slikar, te su njene kreacije ispunjene štampom ručno oslikanih slika. Materijali kojima se služila su prirodni, da bi se boja oslikala na materijal na pravi način. Njena revija izazvala je veliko interesovanje domaćih i stranih medija, a od strane publike nesebično su stizale pohvale u toku i posle njenog izlaganja.

Svetlana_Braun_Ivana Nikolić Stanković (2)

Foto: Svetlana Braun

Na reviji koja se izdvojila ženstvenošću i seksipilom, svoje modele predstavile su sestre Nina i  Nela Pena. Haljine, pantalone i kombinezoni u kojima bi se svaka žena osetila posebnom izrađeni su od čipke, svile i tila, u kombinaciji sa kristalima. Kolekcija koju su kreatorke nazvale „Anđeli protiv đavola“ bila je upotpunjena zvucima violine i bubnjeva.

Svetlana_Braun_Penna couture (1)

Foto: Svetlana Braun

– Posredstvom Srbija Fešn Vika  imale smo priliku da idemo u Mađarsku i Francusku i stičemo različita iskustva, te mislimo da je veoma važno biti deo ovakve manifestacije- – istakle su sestre Pena.

Rado viđena učesnica Srbija Fešn Vika Amela Radan predstavila je ovog puta prelepe bele haljine uz pratnju pesama Aleksandre Radović, te celokupna atmosfera nije ostavila publiku ravnodušnom.

Čast da svojom nezaustavljivom energijom, prefinjenom kreativnošću i novom kolekcijom pod nazivom „Šetnja po oblacima“ privede kraju četvrto veče Srbija Fešn Vika pripalo je dizajnerki Suzani Perić.

Svetlana_Braun_Suzana PErić (2)

Foto: Svetlana Braun

Sala Kongresnog centra Master bila je tesna za sve posetioce koji su želeli da pogledaju šta se krije iza ove kolekcije. Revija je započeta nastupom harizmatične spisateljice Jelene Bačić Alimpić, a sa novom kolekcijom, Suzana je otkrila svoje lepršave kreacije u ženstvenoj formi i nežnim, puderastim i sofisticiranim bojama.

“Gradsku eleganciju” na pisti prikazala je crnogorska kreatorka Milena Đurđić. Za kolekciju koja se može opisati kao spoj elegantnog i urbanog, Milena je inspiraciju pronašla u jednoj TV seriji u kojoj radi kao kostimograf. Kreatorkina igra sa konstrukcijom i formom i eksperimentisanje sa različitim materijalima prikazali su atmosferu gradskog života.

Svetlana_Braun_Milena Đurić (1)

Foto: Svetlana Braun

Alex Fashion napravio je pravi modno-plesni spektakl predstavivši svoje kreacije uz koreografiju odličnih modela. Kolekcija donjeg veša, pidžama i kupaćih kostima osvežila je veče jer je publika imala prilku da vide nešto novo, a pritom proizvedeno u Novom Sadu. Članovi tima su inspiraciju našli u pesmi iz filma „Povratak Otpisanih“ koja se orila tokom revije, što zapravo predstavlja povratak konfekcije i mode kao i same proizvodnje u Novom Sadu.

– Veoma nam znači večerašnja revija na Srbija Fešn Viku, sama manifestacija je veoma posećena i to što nas ceo svet gleda je jedna velika prilika da se prikaže naš rad. Tek smo počeli i pokušaćemo ovaj, za sada, srpski brend da proširimo van granica naše zemlje- izjavili su osnivači kompanije Alex Fashion, mlade firme koja je tek pre pola godine počela sa radom.

Svetlana_Braun_Alex fashion (2)

Foto: Svetlana Braun

Dizajner iz Kazahstana, Aidar Khan predstavio je svoju kolekciju inspirisanu svakodnevnim životom u ovoj specifičnoj azijskoj zemlji i samom tradicijom. Dosta je eksperimentisao sa materijalima, korišćene su prirodne tkanine kao što su svila i pamuk, upotrebljene su razne tehnike proizvodnje ali je ipak akcenat zadržan na ručnom radu. Kreacije su bile specifične po bogatim printovima koji  su takođe ručno naslikani, a publika je imala priliku da se upozna sa kazahstanskim folklorom i uživa u potpuno novom modnom izrazu.

Svetlana_Braun_Aidar Khan (2)

Foto: Svetlana Braun

Pročitaj još:

Fatalna žena kao inspiracija: Revije koje su obeležile treći dan Srbija Fešn Vika

Labudovo jezero na modnoj pisti: Otvoren Srbija Fešn Vik

Samo za žene sa puno samopouzdanja: Da li biste se usudile da nosite ovo?This post first appeared on Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica, please read the originial post: here

Share the post

Šetnja po oblacima i gradska elegancija: Ovako je proteklo četvrto veče Srbija Fešn Vika

×

Subscribe to Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×