Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Izazov za roditelje: Kako da otkrijete talenat kod dece?

Svaki roditelj mašta o zanimanju svog deteta u budućnosti, a neka deca Talenat i sklonost ka onome na šta će se usmeriti pokazuju Veoma rano.

– Posmatrajte vaše dete, obratite pažnju sa čim najviše voli da se igra. S obzirom na to da je talenat urođen, dete će ga ispoljiti u najranijem detinjstvu. Zbog toga je važno da provodite što više vremena sa svojim detetom, kako biste ga što bolje razumeli i eventualno primetili da je talentovano- objašnjava psiholog  Ivana Đurić.

Crtanje

Foto: Profimedia

Napravite prijatno okruženje za igru, a igračke odaberite u zavisnosti od detetovih interesovanja.

Svakako roditelji igraju odlučujuću ulogu u odrastanju svakog deteta, a naročito ako dete ima specijalan dar. Veoma je važno da odaberete dobrog učitelja muzike, sportski klub i slično, a kako dete bude napredovalo želeće naprednije i profesore sa više znanja.

Međutim, iako je ovoj deci potrebna velika podrška i razumevanje, nikada nemojte dopustiti da vam vaša ambicija bude ispred interesa deteta. Najvažnije je da dete u svakom trenutku može da oseti vašu podršku i čvrst oslonac u porodici. Takođe, dobro bi bilo da porodica, naročito ukoliko ima više dece, ima neke svoje rituale prilikom proslavljanja uspeha.This post first appeared on Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica, please read the originial post: here

Share the post

Izazov za roditelje: Kako da otkrijete talenat kod dece?

×

Subscribe to Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×