Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Da li energetski napici imaju uticaja na trening?

Ako ih pratite vrlo brzo ćete shvatiti da svi oni imaju određenu i vrlo detaljno isplaniranu rutinu koja očigledno daje rezultate.

Pričali smo sa ličnim trenerom Milanom Zarićem o energetskim pićima. Da li su oni dobri ili loši u kombinaciji sa treningom?

– Trening, odmor, ishrana sve je podjednako važno. Ono što je meni interesantno za današnju priču je da svi oni u toku i nakon svog treninga koriste energentska pića kao podršku za dobar trening, ali i način da se brže oporave. Koja je veza treninga i energetskog pića, zašto ga koriste? Iz mog ugla to ovako izgleda, povremeno pijem energetsko piće pa da vam prenesem nekoliko reči i iskustva. Kada god idem na duže putovanje a naročito ako sam vozač uvek uz sebe imam neko energetsko piće. Razlog je Kofein koji pomaže telu da duže ostane fokusirano, budno i koncentrisano – kaže Milan.

Da li to znači da Energetski Napitak pojačava naše performanse?

– Većina vas pije kafu, ako popijete produženi espreso unećete oko 80mg kofeina koliko ga ima i u jednoj limenci energetskog pića. Sa sportske strane kofein je diuretik, podstiče izbacivanje vanćelijske vode što je dobar način da trenutno povećate tonus svoje muskulature, ali je ipak najveća uloga kofeina u treningu bolja i brža iskorišćenost masnih naslaga. Konzumacijom kofeina pre treninga ubrzavate uključivanje masti u proces razgradnje 50% brže, postajete efikasniji – savetuje Milan.

Kada uzmemo u obzir da konzumiranjem kofeina i šećera ubacujemo u organizam sa jedne strane šećere kao čistu energiju, a sa druge kofein koji ima nekoliko uticaja na sam intenzitet treninga zaključujemo da nam energetsko piće ustvari zaista poboljšava performanse.

Milanova zapažanja su:

  1. Povećava energiju (zasluga prostih šećera);
  2. Kofein koga ima kao u duplom espressu doprinose bržoj razgradnji masti na više načina;
  3. Kofein deluje kao diuretik pa samim tim izbacuje vanćelijsku vodu ostavljajući iza sebe veći tonus mišića;

Na temu za i protiv energetskih pića se može voditi velika polemika ali ove tri stavke su činjenice, energetski napitak definitivno ima uticaja na trening.

Pročitaj još: 

Iznenadićete se! Da li je zdravo piti kafu kada trenirate?

Želite više kilograma? Evo kako da se ugojite na pravi način

10 razloga zbog čega je dobro da često šetateThis post first appeared on Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica, please read the originial post: here

Share the post

Da li energetski napici imaju uticaja na trening?

×

Subscribe to Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×