Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Zimske radosti i trening u jedno: Sankanjem možete sagoreti onoliko kalorija koliko i intenzivnim trčanjem

Osim što je zabavno, grudvanjem možete da sagorite više od 130 Kalorija za 15 minuta. Upoređenja radi, toliko ćete izgubiti ukoliko budete trčali 15 minuta umerenim tempom.

Sličan rezultat ima i klizanje – za samo 45 minuta možete da izgubite više od 350 kalorija. Sat vremena sankanja, koje uključuje penjanje i spuštanje brdom, sagorećete i do 400 kalorija, baš kao i u pola sata vožnje bicikla.

Kad sneg napada, ne zaboravite da napravite Sneška Belića – osim što ćete razveseliti najmilije, sagorećete više od 280 kalorija za sat vremena pravljenja ovog snežnog lika.  Toliko se kalorija sagori intenzivnim 30minutnim treningom dizanja tegova, a zabavljajući se u sngu nećete ni primetiti da vežbate.

Cepanje drva korisno je za domaćinstvo ali i za skidanje kalorija – cepajte drva 20 minuta i bićete lakši za 150 kalorija. Za pola sata čišćenja snega izgubićete više od 200 kalorija. Toliko biste izgubili kada biste 10ak minuta preskakali uže.

*Navedene kalorijske procene temelje se na proračunu za ljude od oko 68 kilograma tako da variraju u zavisnosti od intenziteta aktivnosti i težine.This post first appeared on Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica, please read the originial post: here

Share the post

Zimske radosti i trening u jedno: Sankanjem možete sagoreti onoliko kalorija koliko i intenzivnim trčanjem

×

Subscribe to Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×