Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Pravac na sneg: Igre u kojima će vaše dete uživati!

Podsetite se igara kojima ste se vi radovali i naučite svoje dete da sa slatkom strepnjom čeka igru belih pahulja.

Zimske dane iskoristite za porodični boravak na Snegu na nekoj planini ili u svom dvorištu. Korist će biti višestruka-vaše dete će udisati svež vazduh, lepo će se igrati i biti veselo.

Evo nekoliko ideja šta sve možete da radite u snegu:

Danas se za zimu uglavnom vezuje skijanje i klizanje, kao da se niko više ne seća sankanja, grudvanja, Sneška Belića, “slikanja” u snegu…

Aktivnosti na snegu možete da započnete grudvanjem. Rukavice u ovom slučaju nisu potrebne, jer će mu samo prilikom pravljenja prve grudve biti hladno. Međutim, kako aktivnost odmiče, telo se zagreva, a ruke postaju toplije. Uostalom, grudvanje bez rukavica je dobro za poboljšanje cirkulacije dečje šake.

Ako u parku naiđete na druge mališane, organizujte im zajedničku igru. Podelite ih u dve grupe, obležite međuprostor u koji se ne ulazi, i neka igra počne. Slično takmičarsko grudvanje možete i sami da organizujete sa svojim detetom.

Ima li išta lepše na snegu nego da pravite Sneška Belića? Kestenovi, grančice, kamenčići – zameniće oči, usta i štap. A ako od kuće ponesete i šargarepu za nos, vaš mališan će sa zadovoljstvom učestvovati u ovoj snežnoj ceremoniji.

Najomiljenija dečja igra na snegu je svakako sankanje. Potrebne su vam drvene sanke sa što manje metalnih delova (kako ne bi došlo do povređivanja), dok se plastične ne preporučuju jer  proklizavaju i njima se teže upravlja. Osim toga, ne zaboravite zlatno pravilo da deca sama vuku i, eventualno nose svoje sanke! Na taj način, osim što jačaju mišiće ramenog i leđnog pojasa, ujedno stiču odgovornost i obavezu prema svojim stvarima i sportskim rekvizitima. Ukoliko je vaš mališan stariji od šest godina, onda može samostalno da se spušta Niz Padinu, dok je mlađoj deci potrebna pomoć  roditelja prilikom spuštanja ili pri zaustavljanju. Aktivno vreme na snegu deca mogu da provedu i na malim plastičnim skijama, ili na raznim podmetačima i kadicama koji se koriste za spuštanje niz padinu.

I na kraju, ostavljanje traga u snegu! Prvo proverite da li se ispod snežnog pokrivača krije panj ili veći kamen, a onda dete može da se valja i da se baca koliko želi. Sneg je idealan za dečje ludorije, jer ublažava svaki udarac i pad.This post first appeared on Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica, please read the originial post: here

Share the post

Pravac na sneg: Igre u kojima će vaše dete uživati!

×

Subscribe to Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×