Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Uradite ovaj test kod kuće i saznajte koji tip kože imate

ega, Devojka, Zena, Lepota

Foto: Profimedia

Osim naše pažnje i nege kože, izgled i stanje kože diktira i zdravlje unutrašnjih organa, žlezdi, lepota kože zavisi od stresa u velikoj meri, kao i od spoljašnjih faktora od kojih je najvažnijji faktor sunce.

Da biste je pravilno negovali, neophodno je da znate koji tip kože imate. Da li vam se desilo da u drogerijama tražite neku kremu za lice, a kada vas pitaju za koji tip kože, da zapravo ne znate koja vam odgovara? Oko ove teme smo se posavetovali sa profesionalnim šminkerom Draganom Žigić, koja je objasnila kako da uradite nekoliko testova koji će vam pomoći da detektujete kom tipu kože pripadate.

Postoje četiri tipa kože: Suva, kombinovana (mešovita), masna i normalna koža.

*** SUVA KOŽA ***

– Ukoliko operete lice bebi sapunom ili sapunom za lice i obrišete ga, sačekajte 2 sata i nakon toga pratite osećaj koji imate na koži. Ukoliko vas koža zateže i zategnutost ne prestaje nakon 2 sata, osećate peckanje, blagi svrab i osećaj grube kože pod prstima, ukoliko postoji blago crvenilo, ukoliko se primećuju sitne bore i koža deluje iritirano i ima crvenkasto roze boju,  vaš tip kože je definitivno suva koža – kaže Dragana.

*** KOMBINOVANA KOŽA ***

– Ako nakon pranja kože bebi sapunom ili sapunom za lice posle 2 sata ne osećate nikakvu nelagodnost zatezanje ili peckanje, osećate konfor na koži, pređite maramicom preko T zone (čelo, nos, brada) pa ako se desi da se na papirnoj maramici zadrže blago masni tragovi, koža na obrazima i na slepoočnicama glatka uz vidljive sitne pore, imate kombinovani odnosno mešoviti tip kože – objašnjava šminkerka.

ega, Devojka, Zena, Lepota

Foto: Profimedia

Ona naglašava da ovde postoji disbalans između T zone i ostalih delova lica i da upravo taj balans treba da se povrati koži, jer ovaj tip kože uvek ima T zonu koja ima tendenciju da se zasija, a ostale delove glatke ka blago izraženim porama i borama koje karakterišu suvi tip kože. Kombinovani, mešoviti tip kože je tip koji sadrži sve druge tipove kože.

*** MASNA KOŽA ***

Ukoliko se dva sata nakon pranja kože bebi sapunom lice zasija i svi delovi, nakon pritiska papirnate maramice, ostavljaju masne tragove na maramici, koža lica deluje bledo i zadebljano, tada imate masan tip kože koji preterano luči sebum i to po celom licu ravnomerno – navodi Dragana.

*** NORMALNA KOŽA ***

Oprali ste lice sapunom, a ne osećate ni zategnutost i blago peckanje ili svrab? Ne javlja se crvenilo na licu, nije grubo i iritirano, niti masno? Imate normalan tip kože.

– Normalna koža predstavlja dobro izbalansirano stanje kože, što znači glatka koža bez vidljivih pora i bora, bez crvenih ili rozikastih pečata na licu, baršunasta, meka tekstura kože , svež izgled i ujednačene boje tena. Nema iritacije na spoljne faktore niti osećaja zatezanja, peckanja i blagog svraba kao ni preteranog sijanja kože – objašnjava šminkerka.This post first appeared on Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica, please read the originial post: here

Share the post

Uradite ovaj test kod kuće i saznajte koji tip kože imate

×

Subscribe to Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×