Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Degustare de bucate alese la Băcănia Veche

Tags: bcnia veche

De ceva vreme ne propuneam să deschidem și o secțiune de blog pe site-ul Lumea Bucatelor, în care să publicăm diverse articole pe care le considerăm interesante. Iată că a apărut și cel mai bun motiv pentru a face asta. Am participat la o mică petrecere cu degustare de bunătăți la Băcănia Veche din Barbu Văcărescu 49, București, și simt nevoia să împărtășesc experiența. 

Pentru cei care nu știu încă, proiectul Băcănia Veche îi aparține lui Marius Tudosiei, cel care ne încântă cu delicii culinare în emisiunea Sănătatea în bucate de pe DIGI24. Un om a cărui imagine o asociez tot timpul cu ceva bun de mâncare. Un om care se implică, pune suflet în tot ceea ce face și este foarte activ în cadrul evenimentelor de food. 

Prima impresie despre Băcănia Veche

Nu mai fusesem niciodată la băcănie. Credeam că am intrat într-un magazin de provincie cochet de prin Franța sau Italia, un loc din acela îmbietor de unde poți lua multe lucruri delicioase și de unde nu îți mai vine să pleci. Ne-a întâmpinat chiar Marius, care, printre picături, învârtea de zor într-un ditamai ceaunul în care pregătea un chivet de iepure.

Chiar dacă băcănia nu beneficiază de un spațiu de vânzare foarte generos, am petrecut câteva ceasuri explorând rând pe rând bunătățurile de pe rafturile doldora. Am găsit multe lucruri interesante aduse de la mici producători și ferme, produse fără conservanți sau coloranți.

Prețurile sunt decente. Ca să dau un exemplu relevant, un pachet de 200 g de unt adevărat de producător costă în jur de 9 RON, sub prețul unui pachet de unt din gama premium din marketuri pe care le poți lua la 10-12 RON. Și cu asta cred că am spus totul.   

Păstrăv cu tradiție din Bucovina, de la ValePutna

I-am descoperit mai întâi pe cei de la ValePutna, producători de păstrăv cu tradiție din 1896, din Pojorâta, județul Suceava, care aveau un mic stand în băcănie. Am reperat din prima vestita cobză de păstrăv afumat cu fum de fag și conuri de brad, învelită în cetină de brad și am gustat-o cu bucurie. Dacă tu, dragă cititorule, ești mare amator de pește, trebuie să guști măcar o dată în viață păstrăvul afumat făcut în Bucovina.

Am gustat și delicioasele lor aperitive din păstrăv, preparate după rețete proprii – păstrăvul mănăstiresc, marinat în sos de tomate cu morcov si ceapă, cel vânătoresc, mai picant și usturoiat, marinat tot în sos de roșii, păstrăvul cu sos de hribi. Cei de la ValePutna au și niște rețete foarte îndrăznețe, cum ar fi păstrav afumat cu lemn de fag și conuri de brad, la care se adaugă miez de nucă măcinat, miere, boabe de ienupăr și alte ingrediente. Ei… e cam greu de descris în cuvinte gustul  Găsiți produsele lor tot timpul la băcănie și chiar vă sfătuiesc să le încercați. Merită. 

Degustare de vinuri

Magazinul de băuturi theliquorstore.ro s-a asigurat ca în băcănie să găsești tot timpul vinuri bune, precum și alte băuturi. Am degustat un vin roșu dintr-un strugure mai puțin cunoscut pe meleagurile noastre – Marselan, un vin delicat, cu un buchet amplu, și am aflat care este povestea lui. Am stat la un pahar de vorbă cu Dragoș Vărșăndan, owner-ul theliquorstore.ro, schimbând câteva impresii despre afinate, vișinate, pălinci și alte băuturi care merg minunat alături de mâncarea bună.

La final

Am petrecut așadar mai bine de 2 ore în băcănie, timp în care am ales o serie de produse pe care să le cumpărăm pentru acasă. Am umplut câteva sacoșe cu bunătăți, printre care trebuie să menționez urda, untul, Păstrăvul Crăiesc de la ValePutna, pâinea de casă (era caldă încă atunci când am ajuns acasă), tortul Pavlova și Amandina. Toate s-au dovedit a fi foarte gustoase. Rămâne ca data viitoare să încercăm și altele.

Când am plecat, am simțit aroma plăcintelor Poale-n brâu, care tocmai se făceau la cuptor. Cu părere de rău, nu am mai putut sta să gustăm chivetul de iepure și plăcintele. Altădată ne vom face cu siguranță mai mult timp. La băcănie te simți aproape ca acasă și, mai ales dacă Marius pune ceaunul pe foc iar colegele sale fac plăcinte, îți vine cam greu să te dai dus  de acolo

Post-ul Degustare de bucate alese la Băcănia Veche apare prima dată în Lumea Bucatelor.This post first appeared on Rețete Culinare în Imagini • Lumea Bucatelor, please read the originial post: here

Share the post

Degustare de bucate alese la Băcănia Veche

×

Subscribe to Rețete Culinare în Imagini • Lumea Bucatelor

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×