Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Otvoren konkurs za festival „Uhvati film“

Otvoren Konkurs Za Festival „Uhvati Film“

Konkurs za filmove na Regionalni Filmski Festival „Uhvati film“, koji obuhvata projekcije domaćih i inostranih filmova na temu invalidnosti, otvoren je do 1. maja 2020. godine.

Prijavljeni filmovi moraju odgovarati temi invalidnosti (osim za autore koji su osobe sa invaliditetom, za koje je tema slobodna), biti trajanja do 30 minuta, imati najmanje DVD kvalitet i titl na srpskom/hrvatskom/bosanskom ili engleskom jeziku.

Filmovi se dostavljaju poštom (2 kopije filma) ili putem interneta (festhome ili clickforfestivals, filmfreeway, youtube, wetransfer, vimeo..).

Uz film/ove obavezno na e-mail [email protected] dostaviti popunjen prijavni formular, biografiju autora, dve fotografije iz filma, dijalog listu u srt formatu i trejler (ukoliko postoji).

Sve detaljne informacije u vezi sa konkursom možete pronaći na sajtu festivala.

Uhvati film jedini je regionalni filmski Festival o invalidnosti. Već 18. godinu uspešno se održava u Novom Sadu, u organizaciji KAO Parnasa; od 2011. realizuje se u Rijeci, pod organizacijom Udruge Spirit; od 2017. u Banjoj Luci pod vođstvom Humanitarne organizacije Partner i u Kotoru u realizaciji ART 365 iz Podgorice. Selektovani filmovi biće prikazani na 18. Filmskom festivalu Uhvati film u Novom Sadu i ulaze u uži izbor za prikazivanje u Banjaluci, Rijeci i Kotoru, ali i u okviru Filmskih karavana – projekcija izabranih filmova u gradovima Srbije i Hrvatske.

Filmski Festival Uhvati Film održava se širom regiona sa jedinstvenim ciljem: informisanja javnosti o životu, aktivnostima, pravima i dostignućima osoba sa invaliditetom, čime se utiče na promene u stavovima ljudi u vezi sa osobama sa invaliditetom, bolje razumevanje i prihvatanje različitosti, te stvaranje uslova za veću vidljivost i uključivanje osoba sa invaliditetom u sve sfere društvenog života.

The post Otvoren konkurs za festival „Uhvati film“ appeared first on Luftika.This post first appeared on Luftika, please read the originial post: here

Share the post

Otvoren konkurs za festival „Uhvati film“

×

Subscribe to Luftika

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×