Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Dobro pogledajte svoju babu, jer možda vam je u kući malčanski berberin!

Foto robot malčanskog berberina prerušenog u bakicu je nešto najtragičnije i istovremeno najsmešnije što sam videla u novoj, 2020. godini.

Sa sedom kosom koja izvire iz bele marame, u plavoj tunici sa roze cvetovima i samo jednim tregerom od radnih pantalona (drugi se otkopčao dok je “starica” muzla mleko) Ninoslav Jovanović liči na Crvenkapicinu bakicu.

Samo što bakicu očigledno vuk neće pojesti, jer je mudrija od stotine pripadnika policije, pasa tragača, dronova i termovizijskih kamera.

Toga je (ne)svestan i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović pa je rano jutros održao radni doručak (ostalo prasetine i sitnih kolača od praznika) sa pripadnicima MUP-a kojim je želeo da im iskaže zahvalnost zbog svega što rade u pronalaženju višestrukog silovatelja.

A šta konkretno rade?

Već 15. dan tragaju za jednim čovekom. U potragu je, u jednom momentu bilo uključeno preko 800 pripadnika policije, vojske, meštana i najsavremenije opreme.

Pokrivena su sva sela oko Niša, Knjaževca i Svrljiga. Punktovi se nalaze na svakih 100 metara.

Ali, Jovanović uspeva da im umakne, iako u medijima svakodnevno čitamo da mu je “policija za petama”.

Sve ovo poprimilo je razmere naučne fantastike, ili bolje reći bajke s obzirom na preurušavanje berberina u bakicu koja je prema tvrdnjama meštana malčanskog okruga spremna da uradi sve samo da ponovo ne završi iza rešetaka.

berberin-1

“On će sisati mleko direktno iz krave, ovce ili koze, ješće sveža jaja. Viđali smo ga, nakon što je u martu pušten iz zatvora, sa riljačem, verovatno odavno priprema zemunice po kojima se sada krije. Poznaje ovaj kraj kao svoj džep”, pričaju meštani koji već danima žive u strahu da će berberin nakon malene Monike Karimanović oteti još neko dete.

Deo javnosti u Srbiji uveren je da je sve ovo deo smišljenog političkog scenarija, pa tako u komentarima čitamo da je berberin “negde spakovan u frižideru i samo se čeka pravi momenat da se objavi da je roknut u spektakularnoj akciji policije”.

berberin-3

Šta god da je istina, iz medija dobijamo informacije da je nekoliko stotina policajaca neumorno “za petama” silovatelju koji je vrlo verovatno, trenutno, prerušen u bakicu koja se smuca po zapizdanama, sisajući vime krave i otimajući kokoškama jaja koja onda razbija i pije u rupama u zemlji, na vreme iskopanim.

Zaista, ne znam da li je ovo više tragično, ili komično.

Zamislim samo scenu preozbiljnog Stefanovića na tom radnom doručku i kako izgovara šablonske rečenice zahvalnosti pripadnicima MUP-a dok Ninoslav u nekoj napuštenoj kući na sebe navlači cvetnu tuniku pronađenu u škrinji neke pre 10 godina umrle babe.

berberin-4

Vezuje maramu i uzima kokošku pod mišku. I cereka se, jer ako ovako nastavi možda ga nikad ne uhvate, a možda su ga uhvatili samo mu još nisu javili.

Jedino se nadamo da neko dete neće prići bakici i pomoći joj da nađe put do kuće.

Jer onda bi zaista pala teška tamna zavesa.

Izmučenoj Moniki najmanje od svega trebaju pitanja gladnih novinara i svetla bliceva

The post Dobro Pogledajte Svoju Babu, jer možda vam je u kući malčanski berberin! appeared first on Luftika.This post first appeared on Luftika, please read the originial post: here

Share the post

Dobro pogledajte svoju babu, jer možda vam je u kući malčanski berberin!

×

Subscribe to Luftika

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×