Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Srušen još jedan mit: Nega kose više neće biti ista

Srušen Još Jedan Mit: Nega Kose Više Neće Biti Ista

Prirodno sušenje kose čini se kao najbolji način za brigu o kosi. Međutim, prirodno sušenje nije tako dobro za kosu kao što ste mislili, zaključak je jedne nove studija pokazala. To istraživanje pokazalo je da je najbolje sušiti kosu fenom “korak po korak” To je zdravije za kosu nego puštanje da se prirodno osuši.

Sve zavisi od toga kako se vaša kosa “ponaša” kada je mokra.

Naime, kada je kosa mokra, dlaka postaje slabija, a ako je ostavite da se prirodno osuši, to znači da je duže izložena vodi, pa je samim tim veći rizik od oštećenja.

Konačno otkrivena tajna kovrdžave kose

“Prirodno sušenje kose dovodi do uvećanja korteksa (deo strukture dlake), kada je u kontaktu sa vodom duži vremenski period. Ako se to oticanje i postepeno prirodno sušenje ponavlja, kompkeks membrane puca, odnosno dolazi do oštećenja dlake”, kaže dr Rim Mur.

Dok sušenje fenom nanosi više štete površinskom sloju dlake, pa koža postaje suva, dehidrirana i gubi sjaj, studija je pokazala da sušenje fenom sa udaljenosti 10 do 15 centimetara manje oštećuje kosu nego prirodno sušenje.

10 problema koje razumeju samo devojke s dugačkom kosom

The post Srušen još jedan mit: Nega kose više neće biti ista appeared first on Luftika.This post first appeared on Luftika, please read the originial post: here

Share the post

Srušen još jedan mit: Nega kose više neće biti ista

×

Subscribe to Luftika

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×