Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Participări ale echipei Save or Cancel la concursul pentru logo București

Două înscrieri, produse de echipa Save or Cancel:

Andrei Racovitan / Propunere Logo Bucuresti
Andrei Racovițan “București și-a creat identitatea în timp, redând valorile locale ale fiecărei perioade prin elemente recognoscibile internațional, utilizând alfabetul latin în paralel cu cel slav, cât și un set de simboluri cu trimitere către aceste culturi. Racordarea la prezent pare un pas fireasc, iar după un studiu al noilor identități grafice ale capitalelor europene, una dintre concluzii este apropierea de cetățeni, vizitatori și turiști. O bună modalitate prin care se pot crea noi legături cu cetățenii este dialogul.
Logo-ul propus concentrează identitatea multiculturală și internațională a Bucureștiului printr-o imagine care prezintă aceeași informație în trei limbi diferite, Română, Engleză și Franceză. Acest gen de vocabular, prin simplitatea lui, este remarcabil, lizibil, ceea va crea o senzație plăcută cetățenilor, vizitatorilor și turiștilor.”
Cristina Popa / Propunere Logo Bucuresti
Cristina Popa “Studiul mi-a condus atenția către vultur și simbolistica lui, element care se regăsește în cultura locală încă din sec 1 î.e.n., turnat pe Kosonul dacic. Acesta a fost reluat de domnitorii români și utilizat în realizarea drapelurilor, ca sigiliu personal sau în blazoanele diferitelor familii boierești, ulterior fiind utilizat ca simbol al Municipiului București. O altă caracteristică definitorie este adaptarea sigiliului orașului la necesitățile diferite ale vremurilor.
Aceste idei au determinat păstrarea simbolului, redat într-o formă contemporană, ușor lizibilă, însoțită de text în limba Română și Engleză, adresat locuitorilor și turiștilor. Pentru a ilustra apropierea și co-participarea publicului la viața orașului prin diferitele programe și activități, am utilizat palete de culori vesele, energice, care evidențiază multiculturalismul orașului și stările pozitive asociate cu participarea în viața urbană.”
Popa Cristina Logo studiu istoric heraldicastudiu heraldica

Astăzi Primăria a anunțat propunerea câștigătoare, pe care o puteți vedea mai jos.
 
"Dintr-un total de 230 de înscrieri au fost validate 204, care au fost punctate de juriu în funcție de 5 criterii: relevanța pentru tema concursului; design atractiv; originalitate (îmbinarea elementelor care îmbină tradiția istorica a Bucurestiului cu tendințele actuale); funcționalitate(vizibilitate si lizibilitate, să fie ușor recognoscibil, să poată fi imprimat și pe suprafețe mici fără să se piardă detalii esențiale); adaptabilitate (să permită declinarea ulterioara a unor branduri sectoriale). În perioada imediat următoare vor fi făcute publice toate lucrările care s-au încadrat cu succes, fie și parțial, în tema concursului.
Alături de Primarul General, din juriu au făcut parte: Prof. Mircia Dumitrescu, membru corespondent al Academiei Romane, secția de Arte, Arhitectura si Audiovizual; Adrian Majuru, directorul Muzeului Municipiului Bucuresti; Anca Boeriu, lector la departamentul Grafica al UNARTE; Dr. Vladimir Nicula, lector la Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu; Ioana Ciocan, Vicepresedinte Uniunea Artistilor Plastici; Dochița Zenoveiov, brand innovator, „INOVEO”; Bogdan Naumovici, managing partner „23 Communication Ideas”; Corina Vințan, managing partner „Links Associates”; Mirel Palada, sociolog.” – relatează pmb.ro în comunicatul din 3 Mai 2017.
Logo Bucuresti - Narcis Teodor Lupou
 Logo București – Narcis Teodor Lupou, câștigătorul concursului / pdf


This post first appeared on SAVE OR CANCEL, please read the originial post: here

Share the post

Participări ale echipei Save or Cancel la concursul pentru logo București

×

Subscribe to Save Or Cancel

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×