Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

România, primul oaspete de onoare al Carnavalului din Veneţia

Carnavalul de Veneţia, la fel de cunoscut ca şi cel de la Rio de Janeiro, este dedicat în acest an simţurilor, având şi un titlu pe măsură: „Sensation – 6 sensi per 6 sestieri” („Senzaţie – şase simţuri pentru şase cartiere”). România este invitatul special din acest an, iar motto-ul manifestărilor Carnavalului este „Romania… in tutti i sensi, tutti i sensi in festa!”( „Romania… în toate sensurile, toate simţurile în sărbătoare”).

Calogero Lo Giudice, directorul tehnic al Carnavalului organizat de primăria oraşului Veneţia, a declarat că, deşi acest eveniment are tradiţia sa, din 2008 a fost lansat un nou proiect cultural: în fiecare an va fi dedicat un spaţiu special unei anume ţări, considerată oaspete de onoare. Ideea care a stat la baza acestui proiect ce va continua şi în următorii ani este de a accentua politica de deschidere internaţională pe care doreşte să o promoveze primăria Veneţiei.

Prima ţară care va inaugura acest nou proiect este România. Motivarea alegerii ţării noastre este „deschiderea spre ţările Europei de Est, pentru a ne arăta dorinţa de a le cunoaşte mai bine, colaborarea fructuoasă din ultimii ani cu Institutul român de cultură şi cercetare umanistică din Veneţia, dar şi un răspuns la campania de dezinformare mediatică, ce a avut loc în Italia în ultimul timp, când au fost accentuate episoadele de cronică neagră legate de români” a declarat Calogero Lo Giudice.

Participarea românească este asigurată de Dan Puric, compania teatrului Masca din Bucureşti, orchestra Filarmonică din Bucureşti, ansamblul de dansuri Căluşarii, alti cântăreţi şi grupuri de muzică uşoară românească, de la jazz până la muzica alternativă. Vor avea loc peste 40 de spectacole, la care vor participa peste 150 de artişti, majoritatea români. Locurile de desfăşurare sunt Piaţa San Marco, Teatrul Goldoni, Teatrul Junghans della Giudecca, Pavilionul Italiei la Bienala.

Luni va avea loc concertul de muzică clasică susţinut de Filarmonica din Bucureşti, în Piaţa San Marco, iar punctul culminant al Carnavalului va fi în seara de marţi, când la ora 23 va începe Parada Carnavalului de la Veneţia, unde protagonişti vor fi Căluşarii români.This post first appeared on 365Days, please read the originial post: here

Share the post

România, primul oaspete de onoare al Carnavalului din Veneţia

×

Subscribe to 365days

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×