Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Program guvernamental anti-obezitate în Marea Britanie

Guvernul britanic şi-a propus ca până în 2020 numărul obezilor din Marea Britanie să ajungă la nivelul celui din 2000. Alan Johnson, ministrul Sănătăţii, a anunţat că guvernul britanic intenţionează să creeze un plan de scădere a obezităţii, având în vedre nu numai gândirea unei alimentaţii pe baze ştiinţifice, dar şi stimularea celor care vor scăpa de kilograme: scăderea în greutate – „reală şi durabilă” – va fi recompensată financiar sau, dacă nu va fi aprobată o astfel de măsurp, măcar cheltuielile ce le implică consultaţii la un nutriţionist, schimbarea dietei, practicarea unor sporturi etc. să fie decontate de guvern.

În susţinerea unui astfel de proiect anti-obezitate, a fost pus la punct proiectul primului oraş antiobezitate., unde părinţii vor fi sprijiniţi să ofere copiilor activităţi recreative mai sănătoase decât statul în faţa computerului. De asemenea, patronii pot beneficia de stimulente, dacă dovedesc că au investit în crearea unui mediu de viaţă mai sănătos pentru angajaţi. Se va insista şi pe revenirea la alăptarea la sân, cu atât mai mult cu cât tot mai multe studii au arătat că nou-născuţii crescuţi cu lapte praf sunt, aproape fără excepţie, predispuşi să capete o greutate peste cea normală.

Pentru protecţia copiilor vor fi impuse măsuri care acum par absurd: părinţii (care în Marea Britanie nu au voie să-şi plezneacă nici în joacă odraslele) vor putea „să-i pedepsească” scoţându-i la joacă în aer liber. Iar stabilimentele care oferă alimente nesănătoase nu vor primi autorizaţii de deschidere nu doar în incinta spaţiilor şcolare, dar nici până la anumite distanţe de acestea, ba încă nici în apropierea parcurilor. Profesorii vor fi autorizaţi să verifice dacă pacheţelul cu mâncare al elevilor conţine alimente sănătoase, iar părinţii vor semna că au luat cunoştinţă de ceea ce presupune o dietă echilibrată. De asemnea, pentru a consuma hrană sănătoasă, nu congelată/semipreparată, se doreşte ca niciun absolvent de liceu (inclusiv băieţii) să nu poată pretinde că nu ştie să gătească, astfel că vor fi instituite cursurile practice de gătit care vor fi obligatorii.This post first appeared on 365Days, please read the originial post: here

Share the post

Program guvernamental anti-obezitate în Marea Britanie

×

Subscribe to 365days

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×