Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Măsuri drastice împotriva fumatului

Tags: mai mic

În curând va intra în dezbatere publică un proiect de ordonanţă elaborat de Ministerul Sănătăţii, proiect care vine să modifice şi să completeze Legea pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului de tutun. Noile prevederi sunt chiar noi pentru România: fumatul va fi permis în baruri, restaurante şi discoteci doar într-o incintă specială şi complet izolată de restul încăperii, dar care să nu fie însă mai mare de jumătate din suprafaţa totală a spaţiului închis destinat clienţilor. Aceste spaţii trebuie să fie dotate cu sisteme de ventilaţie funcţionale care să asigure eliminarea fumului.

Potrivit viitorului act normativ, va fi niterzis total fumatului la locul de muncă (chiar dacă este vorba despre o încăpere în care lucrează o singură persoană) şi se va interzice comercializarea produselor din tutun în magazinele situate în incinta sau pe o rază mai mică de 200 de metri de orice punct al perimetrului exterior al spitalelor şi al unităţilor de învăţământ – cu excepţia unităţilor de învăţământ superior. Poate apărea astfel următoarea situaţiei: comercianţii dintr-o piaţă aflată la la o distanţă mai mică de 200 de metri de gardul unei şcoli nu vor mai putea să vândă deloc ţigări. Amenzile prevăzute pentru nerespectarea normelor vor fi de până la 50.000 lei, dar este posibilă chiar şi suspendarea activităţii până la „remedierea situaţiei”.

De asemenea, de la 1 iulie va fi interzisă cu desăvârşire publicitatea pentru produsele de tutun, inclusiv la punctele de vânzare, pe orice material tipărit şi pe orice obiect (inclusiv pe scrumiere sau brichete?), în cinematografe, în presă, pe copertine şi pe alte structuri de prezentare.This post first appeared on 365Days, please read the originial post: here

Share the post

Măsuri drastice împotriva fumatului

×

Subscribe to 365days

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×