Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

TEST - A Ju Pëlqen Puna që Bëni?


Një studim i fundit ka treguar se njerëzit janë më të lumtur në fundjavë se sa në ditët e punës.

Nga ajo që është quajtur si “efekti i fundjavës” bëjnë përjashtim vetëm ata, të cilët janë shumë të lumtur me punën e tyre, sepse te këta persona është vënë re se emocionet e tyre gjatë ditëve pushim nuk ndryshojnë shumë nga ato të ditëve të javës.

Ky studim është bërë nga “National Bureau of Economic Research” që ka shfrytëzuar të dhënat e Gallup për Amerikë për periudhën 2008-2012, të cilët për çdo ditë kanë intervistuar rreth 100 vetë, duke e çuar në total numrin e të intervistuarve në 1.77 milionë.


LEXONI EDHE:
26 Pyetjet që Apple i Bën të Interesuarve për Punë
 
Studimi ka vënë re se njerëzit kanë emocione pozitive gjatë fundjavës, ndërsa në ditët e punës mbizotërojnë ato negative.

Gjithashtu, shumica e të përfshirëve në studim kanë treguar se mundohen që fundjavën ta kalojnë me familjarë dhe miq të tjerë, të cilët nuk kanë lidhje me punën e tyre.


This post first appeared on 1FAKT - Teste Psikologjike E Kuize Logjike, please read the originial post: here

Share the post

TEST - A Ju Pëlqen Puna që Bëni?

×

Subscribe to 1fakt - Teste Psikologjike E Kuize Logjike

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×