Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

A Krijon Varësi Pornografia?


Shumë studiues thonë se pornografia mund të kthehet në varësi por në fakt kjo tezë nuk është tërësisht e vërtetë.

Një studim i ri thotë se aktiviteti i trurit i “personave të varur” pëson një ulje gjatë shikimit të pornografisë.

Kërkimi i publikuar në “Psikologjia Biologjike” dëshmon se pornografia nuk krijon varësi si veset e tjera.

Mjekët studiuan sjelljen e 122 meshkujve dhe femrave që raporton një varësi ndaj pornografisë.

Sipas tyre gjatë shikimit të pornografisë truri i pacientëve tregonte një gjendje emocionale të një kënaqësie mesatare, pa treguar për ndonjë rritje të lartë të aktivitetit të trurit.


“Ndryshe nga veset e tjera kur pacientët e mijë panë porno nuk reaguan në mënyrë aq intensive. Kur truri i një personi duhanpirës shikon një foto cigareje reagon në mënyrë intensive, e njëjta gjë ndodh edhe me të varurit ndaj drogës apo alkoolit. Por në rastet tona pacientët që shikojnë pornografi patën një reagim shumë të moderuar”, tha Dean Sabatinelli, bashkëdrejtues i studimit.

Ky studim hedh poshtë tezën se pornografia është një varësi që nuk mund të shmanget. 

Ndërkohë në shumë vende të botës ajo trajtohet në qendra rehabilitimi njësoj si alkooli apo droga, por kryesisht pornografia “trajtohet” nga organizata religjioze.


This post first appeared on 1FAKT - Teste Psikologjike E Kuize Logjike, please read the originial post: here

Share the post

A Krijon Varësi Pornografia?

×

Subscribe to 1fakt - Teste Psikologjike E Kuize Logjike

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×