Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Ομιλία Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας στην Ολομέλεια της Βουλής. Πέμπτη, 30/6/2016


Ομιλία Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας, στην ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τίτλο: 
«Για την κύρωση της από 24 Ιουνίου 2016 τροποποίησης και κωδικοποίησης σε ενιαίο κείμενο της από 13ης Φεβρουαρίου 2002 Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και της Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς ΑΕ και άλλες διατάξεις»


Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2016

Για να παρακολουθήσετε το video της ομιλίας, πατήστε εδώ. 


Κύριε Πρόεδρε,
Κύριε Υπουργέ,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Έρχομαι από μια συζήτηση για το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία. «Εν ου παικτοίς» ονομαζόταν η συγκεκριμένη εκδήλωση.
Κύριε Υπουργέ, σήμερα απογοητεύτηκα, γιατί ήξερα ότι είχατε τις αντιρρήσεις σας για το ΟΛΠ και την COSCO και περίμενα μια περισσότερο σώφρονα συμπεριφορά. Όχι όλο αυτό που συνέβη σήμερα με την επιστολή της COSCO και τις διορθώσεις από την πλευρά της κυβέρνησης.
Ένα πράγμα θα πω. Είσαστε «μανούλες», όπως έλεγε και ο Σταυρίδης στον Παπαμιχαήλ. Θυμάστε την έκφραση του Σταυρίδη στην συγκεκριμένη κωμωδία, «μωρέ τι μανούλα είσαι εσύ», σχετικά με το γαλλικό και τα σουηδικό χαρτί. Μεγάλες «μανούλες». Αυτό πρέπει να το παραδεχτούμε. Γι’ αυτό το λόγο θα εξαγάγετε και τεχνογνωσία. Πώς το «όχι» γίνεται «ναι». Αυτό γίνεται προσπάθεια να συμβεί τις τελευταίες μέρες. Και πρέπει να συμβεί για το συμφέρον της Ευρώπης.
Να εξαγάγετε, λοιπόν, αυτή σας την τεχνογνωσία, για το πώς το «όχι» γίνεται «ναι». Αλλά κύριε Υπουργέ μου διαφωνείτε. Το έχετε ξαναδηλώσει και εγώ ο ίδιος εδώ και 5 χρόνια σας ακούω να διαφωνείτε με όλα αυτά. Σας εκτιμώ αφάνταστα και θέλω να το ξέρετε. Αλλά, όταν ο Υπουργός διαφωνεί, πηγαίνει σπίτι του. Απλά πράγματα. Με εξαναγκάζετε να σας κατηγορήσω για θεσιθήρα. Διαφωνείτε και το καταλαβαίνω, επειδή αυτό που κάνετε δεν είναι μέσα στο «κύτταρό» σας, οπότε και δεν το πιστεύετε.
             Γι’ αυτό έγινε όλο αυτό που συνέβη σήμερα. Δε θα είχε γίνει τίποτα από όλα αυτά, γιατί η πλειοψηφία των κομμάτων της Βουλής συμφωνεί στην ιδιωτικοποίηση. Απλούστατα εσείς θα τολμούσα να πω ότι είστε πιο «επιτυχημένοι» στην εφαρμογή του σκληρού μνημονίου και θέλατε να τα περάσετε όλα χωρίς να «ανοίξει μύτη». Αλλά, δυστυχώς, το χάσατε το παιχνίδι και «άνοιξαν μύτες», τελικά, σήμερα. Σας κατηγορεί όλος ο κόσμος.
Δε θα μπορούσα, όμως, να μην μιλήσω για κάτι που χθες συνέβη στο χωριό μου. Το χωριό μου είναι ένα πολύ μικρό χωριουδάκι της Λακωνίας με 30-40 κατοίκους το χειμώνα και το καλοκαίρι που έρχονται και κάποιοι από την Αμερική γίνονται 100 οι κάτοικοι. Εμφανίστηκε, λοιπόν, χθες το ΣΔΟΕ και σφράγισε δύο καφενεδάκια, που τα είχαν δύο συνταξιούχες των 80-85 χρόνων. Εγώ, προσωπικά ντρέπομαι γι’ αυτό, όπως ξέρω, ότι ντρέπονται και οι συνάδελφοί μου από όλες τις παρατάξεις, γιατί ξέρουμε, ότι την ίδια στιγμή η φοροδιαφυγή είναι στα ύψη.
Υπάρχουν μέρη που το ΣΔΟΕ ούτε που τολμάει να πάει. Πήγε, όμως, σε ένα πολύ μικρό χωριό. Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να τα «βάλουμε» όλοι μας κάτω και να δούμε πώς θα διατηρήσουμε αυτή την ύπαιθρο, που «πεθαίνει», «αιμορραγεί» και είναι κάποια καφενεδάκια, τα οποία τα έχουν οι μόνιμοι κάτοικοι για να συγκεντρώνονται όλοι μαζί, να συναντιούνται εκεί, να βλέπουν το γιατρό του χωριού ή να πηγαίνει ο μανάβης και ο ψαράς να τους εφοδιάζει. Πρόκειται για τα άγονα χωριά της Ελλάδας. Πρέπει λοιπόν να βρούμε τη «χρυσή τομή», να βρούμε την λύση. Σε αυτά τα καφενεδάκια ο καφές κοστίζει 50 λεπτά. Ελάτε κύριε Υπουργέ, να σας κεράσουμε.
Άκουγα χθες, τον πρόεδρο των εφοριακών, ο οποίος είπε κάποια στιγμή, πως δεν έχει εφορία η Μύκονος! Καταλαβαίνετε την ντροπή που αισθάνθηκα, όταν την ίδια στιγμή συνέβαιναν όσα σας είπα στο χωριό μου. Φυσικά και δεν έχει εφορία η Μύκονος. Γιατί δεν την φτιάχνετε;
Πριν λίγο ο κύριος Εμμανουηλίδης είπε, πως υπάρχουν 1.5 εκατομμύριο άνεργοι, Και τι κάνετε γι΄ αυτό, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ; Μιλήσατε προηγουμένως για 300 δισεκατομμύρια χρέος. Μα τι λέτε; Μέσα στον ενάμιση χρόνο που κυβερνάτε κοστίσατε 100 δισεκατομμύρια. Δεν ήθελα να μπω στη διαδικασία αυτή, αλλά μην μιλάτε κιόλας. Ενάμιση χρόνο, τώρα, τι κάνατε; Τα όνειρά σας; Την αυταπάτη την κάνατε εξαπάτηση. Αυτό κάνατε.
Προηγουμένως, στο βήμα ήταν ο κύριος Λεβέντης, ο οποίος εμφανίστηκε ως φοβερός υποστηρικτής της απλής αναλογικής. Μα καλά δεν βλέπει, ότι ακόμη και με την αυξημένη αναλογική δεν υπάρχει κυβέρνηση; Υπάρχει κυβέρνηση; Πού είσαστε; Μπορείτε να πάτε στα χωριά σας; Θα πάτε τώρα το καλοκαίρι και θα δείτε πως είναι τα πράγματα. Δεν είμαι εγώ, όμως, αυτός που θα έπρεπε να ντρέπεται. Δεν ντρέπομαι καθόλου που επιλέγω τη χώρα από το προσωπικό, ιδιοτελές συμφέρον του οποιουδήποτε βουλευτή και κόμματος. Γιατί αυτή τη χώρα, αγαπητοί συνάδελφοι, κάποιοι την έχουν «πληρώσει» ακριβά. Για αυτή τη χώρα κάποιοι έφτασαν από το 45% στο 4%. Είναι ντροπή για την Αριστερά τα όσα κάνετε.
Είδα, λοιπόν, για να επανέλθω, τον κύριο Λεβέντη να είναι μεγάλος υποστηρικτής της απλής αναλογικής, γιατί, κύριοι συνάδελφοι, η εξουσιομανία «παίζει» επικίνδυνα παιχνίδια. Κάποιοι πήγαν να πράξουν το ίδιο το 1989, το 2000, το 2004. Πήγαν να αλλάξουν τον εκλογικό νόμο και «έπεσαν» οι ίδιοι στην «παγίδα» που έφτιαξαν. Τους ξέρετε. Και τον Κουτσόγιωργα και τον Σκανδαλίδη και τον Παυλόπουλο. Όταν προσπαθούσαν να αλλάξουν τον εκλογικό νόμο, πάντα «έπεφταν» στην «παγίδα» τους οι ίδιοι.
Ο εκλογικός νόμος είναι αποτέλεσμα του περιβάλλοντος και των κοινωνικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα, την συγκεκριμένη πολιτική στιγμή. Κάποιος το είπε, προηγουμένως, ότι υπήρχε απλή αναλογική παλαιότερα με τον Παπαναστασίου. Όμως, αυτή την στιγμή η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από αυτό.
Η Ελλάδα έχει ανάγκη από ομοψυχία. Πρέπει να κυβερνηθεί η χώρα. Πρέπει όλοι να «βάλουμε πλάτη», γιατί και εσείς, τώρα πια, φορτωθήκατε το τρίτο, το πιο αδυσώπητο μνημόνιο και μιας και το κάνατε αυτό, θα βοηθήσουμε τη χώρα να βγει από το αδιέξοδο. Αλλά μην μας λέτε συνέχεια άλλα πράγματα και μας «κουνάτε το δάχτυλο», γιατί ξέρουμε που ήσασταν πριν πάτε στον ΣΥΡΙΖΑ. Να μην τα «πληρώνει» όλα το 4% και το 5%.
Εμείς δεν «κουνάμε το δάχτυλο» σε κανέναν. Εμείς λέμε, ότι η Ελλάδα χρειάζεται ομοψυχία. Η Ελλάδα χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε να βγει από την κρίση, που τόσα χρόνια την μαστίζει. Πρέπει κάποια στιγμή η Ελλάδα να αποφασίσει ένα εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση. Αυτό και τίποτα άλλο.

Σας ευχαριστώ.


This post first appeared on Λεωνίδας Γρηγοράκος, please read the originial post: here

Share the post

Ομιλία Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας στην Ολομέλεια της Βουλής. Πέμπτη, 30/6/2016

×

Subscribe to Λεωνίδας Γρηγοράκος

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×