Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Dua Angota Dah Ditangkap, Esok Reman


Ipoh: Dua Anggota Polis dari Balai Polis Lenggong, Gerik yang mencederakan guru lelaki di Lenggong ketika membuat tangkapan sehingga viral di laman sosial ditahan hari ini.

Ketua Polis Perak Datuk Seri Abdul Rahim Hanafi berkata, permohonan reman terhadap anggota polis berkenaan akan dibuat esok.


Katanya, guru terbabit adalah guru Sekolah Kebangsaan Bukit Sapi, Lenggong dan kes disiasat mengikut Seksyen 325 Kanun Keseksaan kerana mendatangkan kecederaan.

"Polis sudah menjalankan siasatan berhubung kes itu dan tindakan untuk siasatan lanjut juga sudah diambil.

"Anggota polis terbabit ditangkap pada hari ini dan permohonan reman akan dibuat esok di Mahkamah Majistret Pangkalan Hulu," katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Menurutnya, kejadian berkenaan berlaku pada 30 Ogos lalu pada 7.15 malam dan siasatan akan dilengkapkan seberapa segera dan akan dirujuk ke Pengarah Pendakwaan Negeri Perak.

Video kejadian dua anggota polis berdurasi 20 saat yang dikatakan dari cawangan narkotik itu memberkas guru berkenaan dengan cara kasar ketika memulas tangan guru berkenaan untuk digari mula tersebar di media sosial hari ini terutama di facebook dan juga beberapa blog.

Turut tersebar penerangan daripada seorang individu mengenai kejadian yang mengatakan mangsa adalah seorang guru yang baru selesai kelas tambahan untuk murid calon Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) dan mangsa patah tangan akibat kekasaran itu.

-hmetro

PERHATIAN: "Semua artikel dalam blog ini dikongsikan untuk tujuan ilmu pengetahuan dan masih boleh dibincangkan dan dipersoalkan kebenarannya. Ketepatan dan kesahihan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Sebarang maklumbalas berkaitan boleh diajukan kepada kami di kitabantaiinfo [at] gmail [dot] com"


This post first appeared on Berita Online Terkini Malaysia | Berita Online T, please read the originial post: here

Share the post

Dua Angota Dah Ditangkap, Esok Reman

×

Subscribe to Berita Online Terkini Malaysia | Berita Online T

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×