Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Syed Amen Tahu Ada Orang Mahu Membunuhnya - Isteri

Masita, isteri kepada Syed Amen tidak dapat menahan sebak.

GEORGE TOWN: Pemilik restoran nasi kandar, Syed Amen Jainul Abdin sering memberitahu isterinya bahawa beliau pernah diugut beberapa kali kerana lantang dalam mempertahankan hak kaum Melayu di Pulau Pinang.
Masita Abu Bakar, 46, berkata beliau hanya boleh menasihati suaminya supaya lebih berhati-hati.

"Sebaliknya, dia beritahu saya supaya lebih berdikari sekiranya sesuatu yang buruk menimpa dirinya," kata Masita ketika ditemui di Hospital Pulau Pinang (HPP) di sini, Khamis.
Masita berkata beliau akan mengambil alih perniagaan suaminya itu.
Pasangan tersebut tidak dikurniakan cahaya mata.
Adik Syed Amen, Abdul Kadir Jainul Abdin, 42, menyifatkan abangnya itu sebagai lelaki yang suka menghulurkan bantuan kepada rakan yang di dalam kesusahan.
"Dia akan cuba bantu kawan-kawan dan sanggup melakukan apa sahaja. Itu antara sebab mengapa dia sering dikelilingi musuh," katanya.
Abdul Kadir dimaklumkan bahawa kereta yang dipandu Syed Amen ketika dia diserang adalah milik seorang rakannya.
Sebelum insiden itu, Syed Amin berada di sebuah kelab di Jalan Datuk Keramat dengan beberapa rakannya.
Evhy Anggraeni, 24, berkata dia berada di kelab tersebut bersama suaminya, Syed Amen dan beberapa lagi rakan sehingga awal pagi.
"Kira-kira pukul 3.30 pagi, kami meninggalkan kelab itu. Syed Amen beritahu kami supaya balik dahulu manakala dia masih di kelab itu kerana mahu menjawab panggilan telefon.
"Kami balik secara berasingan. Dalam perjalanan balik ke Seberang Prai kami menerima panggilan daripada seorang rakan yang memaklumkan bahawa Syed Amen ditembak," kata Evhy.
Jenazah Syed Amen dikebumikan di perkuburan Islam dekat Masjid Jamek Haji Abdul Rashid dekat Sungai Dua, Seberang Prai.
Kira-kira 100 ahli keluarga dan rakan turut hadir menunaikan solat jenazah di masjid tersebut sebelum upacara pengebumian.
-mstar

PERHATIAN: "Semua artikel dalam blog ini dikongsikan untuk tujuan ilmu pengetahuan dan masih boleh dibincangkan dan dipersoalkan kebenarannya. Ketepatan dan kesahihan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Sebarang maklumbalas berkaitan boleh diajukan kepada kami di kitabantaiinfo [at] gmail [dot] com"


This post first appeared on Berita Online Terkini Malaysia | Berita Online T, please read the originial post: here

Share the post

Syed Amen Tahu Ada Orang Mahu Membunuhnya - Isteri

×

Subscribe to Berita Online Terkini Malaysia | Berita Online T

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×