Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Ραχήλ Μακρή:Δυστυχώς για κάποιους τα μαγνητοσκοπημένα μένουν.

19-1-2016 Επειδή δυστυχώς για κάποιους τα γραπτά και τα μαγνητοσκοπημένα μένουν. Αυτά ζητούσα από την κυβέρνηση και ως κυβερνητική βουλευτής και αυτά υπερασπίστηκα με την ψήφο μου .Σε μια εποχή που ζητάμε από τους πολίτες να στύψουν και το αίμα από την πέτρα, οφείλουμε να δουλέψουμε, προκειμένου να σταματήσουν τα φαινόμενα αναξιοκρατίας κι αναξιοκρατικών διορισμών, τα οποία βέβαια γιγάντωσαν το παλαιοκομματικό πολιτικό σύστημα.

Δεν είναι δυνατόν, για παράδειγμα, οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας να διακινδυνεύουν τη ζωή και τη σωματική τους ακεραιότητα για ψίχουλα και να παρέχονται τριπλάσιοι και τετραπλάσιοι μισθοί στους γενικούς γραμματείς και ταυτόχρονα να υπάρχει παροχή αυτοκινήτων, οδηγών, ασφάλειας κι εξόδων κίνησης.


Ομιλία στην Ολομέλεια για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με θέμα: Ρυθμίσεις για τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την οργάνωση της Κυβέρνησης και των Κυβερνητικών οργάνων και λοιπές διατάξεις.

ΙΣΤ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΣΥΝΟΔΟΣ Α΄
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΙΑ΄
Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Ομιλία στην Ολομέλεια για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με θέμα: Ρυθμίσεις για τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την οργάνωση της Κυβέρνησης και των Κυβερνητικών οργάνων και λοιπές διατάξεις.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Μπαλάφας): Ευχαριστούμε τον κ. Γκίκα. Τον λόγο έχει η κ. Μακρή.
ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Ομολογώ, κύριε Πρόεδρε, ότι άκουσα πολύ ενδιαφέροντα πράγματα σήμερα στη συζήτηση του πρώτου νομοσχεδίου που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Άκουσα τη Νέα Δημοκρατία να μιλάει για χρηστή διοίκηση, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας για το ότι ο καπιταλισμός φταίει για τη δημιουργία της φτώχειας και βέβαια τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του κόμματος Το Ποτάμι να μας λέει: «Πηγαίνετε στους Γερμανούς και εμείς είμαστε μαζί σας». Ακούγοντας, λοιπόν, όλα αυτά τα επιχειρήματα, μου ήλθαν στο μυαλό κάποια συγκεκριμένα πράγματα.

Να πω, λοιπόν, ότι για το μεν θέμα του «για όλα φταίει ο καπιταλισμός και για τη φτώχεια», μου ήρθε στο νου ένα απόσπασμα από το γνωστό βιβλίο του Τζορτζ Όργουελ «Η φάρμα των ζώων» όπου στο τέλος του βιβλίου κοίταζαν τα ζώα από το παράθυρο μία τα γουρούνια και μία τους ανθρώπους αλλά δεν μπορούσαν να διαχωρίσουν ποια ήταν τα γουρούνια και ποιοι οι άνθρωποι. Νομίζω ότι όλοι γνωρίζουμε ποια είναι η σημειολογία αυτού του σπουδαίου βιβλίου του Τζορτζ Όργουελ.

Όσον αφορά το επιχείρημα του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Ποταμιού, μου θύμισε την περίφημη ατάκα στην ελληνική ταινία «Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας». Πολύ ωραία ταινία!
Θυμήθηκα όμως και κάτι άλλο ακούγοντας τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του Ποταμιού.

Θυμήθηκα μια ερώτηση που είχα καταθέσει στις 18-6-2014, όπου εμφανιζόταν όταν αποπέμφθηκε από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ως Γραμματέας Εσόδων, να διεκδικεί ένα μπόνους 5 εκατομμυρίων ευρώ από το ελληνικό δημόσιο. Η ερώτηση αυτή δεν απαντήθηκε ποτέ, παρ’ όλο που είχα καταθέσει και αίτηση κατάθεσης εγγράφων όπου ζητούσα το περίφημο συμβόλαιο, «το χρυσό συμβόλαιο», όπως έλεγαν τα δημοσιεύματα εκείνης της περιόδου. Δεν περιμένω βέβαια να μου απαντήσει, αλλά ήρθε η ώρα που θα δούμε για το συμβόλαιό σας και θα δούμε ακριβώς αν διεκδικήσατε ή όχι τα 5 εκατομμύρια ευρώ εις βάρος του ελληνικού λαού.

Η συζήτηση του πρώτου νομοσχεδίου της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορούσε παρά να αφορά την ανακούφιση της κοινωνίας από τα αποτελέσματα της ανθρωπιστικής κρίσης. Η νομοθετική πρωτοβουλία αποδεικνύει τις προτεραιότητες της Κυβέρνησης όλων των Ελλήνων. Με όσους πόρους μπορούμε να βρούμε άμεσα, στοχεύουμε στην ανακούφιση όσων έχουν ανάγκη.


Διαβάστε περισσότερα εδω:anemosanatropis.blogspot.gr/2016/01/blog-post_844.html


Πηγή:thivanews.blogspot.gr


This post first appeared on ΘΗΒΑ NEWS, please read the originial post: here

Share the post

Ραχήλ Μακρή:Δυστυχώς για κάποιους τα μαγνητοσκοπημένα μένουν.

×

Subscribe to ΘΗΒΑ News

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×