Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Ζ. Κωνσταντοπούλου:«Ντροπή για τους βουλευτές που θα ψηφίσουν "ναι" σε όλα»Καμία αγκίστρωση σε κανένα νόμισμα

8-5-2016Πυρά στην κυβέρνηση εξαπέλυσε μέσω του ''Ακραίως'' στον ΣΚΑΙ η επικεφαλής του κινήματος ''Πλεύση ελευθερίας'' Ζωή Κωνσταντοπούλου, τονίζοντας ότι με την κατάσταση που έχι δημιουργηθεί, έχει καταλυθεί η δημοκρατία και το μνημόνιο πρέπει να αποτιναχθεί.
Την ίδια στιγμή χαρακτήρισε ''δοτούς''' τους βουλευτές που θα ψηφίσουν το σημερινό νομοσχέδιο στη Βουλή, για τους οποίους ότι είναι ''ντροπή να λέγονται αριστεροί'', ενώ τόνισε, αν ήταν πρωθυπουργός θα πήγαινε σε μια λύση νομίσματος που θα έκανε το λαό να ανασάνει.
Σε σχέση με το κόμμα της δήλωσε:

Η Πλεύση ελευθερίας φιλοδοξεί να γίνει ένα ακόμα κίνημα μέσα από την κοινωνία. Φιλοδοξεί να είναι αντιμνημονικακό κύτταρο, απελευθερωτικό. Εκείνος ο φορέας που θα εκφράσει ένα σαρωτικό πνεύμα. Μία προσπάθεια μέσα από την κοινωνία να υπάρξει ένα αντιμνημονιακό μέτωπο, για τους πολίτες που η κυβέρνηση θέλει να περιθωριοποιήσει.

Η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι '' η κοινωνία εξακολουθεί να είναι αντιμνημονιακή και να έχει δημοκρατικά αντανακλαστικά. Η κοινωνία κατελήφθη εξ απήνης με αυτό που έγινε. Η άποψη μου είναι καθαρή. Ο λαός δεν παραιτήθηκε, ούτε θα αυτοκτονήσει''.

Σε σχέση με τον νέο νόμο που έρχεται σήμερα στη Βουλή, η κ. Κωνσταντοπούλου είναι ότι το ασφαλιστικό προέκυψε ως ζήτημα με αυτή την οξύτητα με την αποδοχή ενός χρέους που δεν αναλογεί στον ελληνικό λαό και δεν απέκλεισε και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, Σαμαρά, Παπαδήμου, Παπανδρέου.

Σύμφωνα με την κ. Κωνσταντοπούλου:

Εισάγεται ως άλλο ένα επεισόδιο στην μνημονιακή περίοδο. Η επιδίωξη ψηφισής του ουσιαστικά συνδέεται με την εκταμίευση της επόμενης δόσης και την αποπληρωμή ενός χρέους που αν είχε διαγραφεί από την κυβέρνηση δεν θα επισειόταν ως δαμόκλειος σπάθη.

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση αγνόησε το εργαλείο του πορίσματος της επιτροπής χρέους: '' Το ό,τι υπάρχουν τα εργαλεία να γίνει αυτή η κίνηση το γνωρίζει ο ελληνικός λαός και από το πόρισμα της επιτροπής χρέους. Το πρόβλημα δεν είναι τι κάνει ο κ. Σόιμπλε, αλλά τι κάνει η κυβέρνηση Τσίπρα που ως επιτετραμμένοι ζητούν από τον ελληνικό λαό να πληρώσει τα σπασμένα. Η κυβέρνηση δεν χρησιμοποίησε αυτό το εργαλείο, κανείς δεν έχει ρωτήσει την κυβέρνηση γιατί δεν αξιοποίησε αυτό το έργαλείο''.

Την ίδια στιγμή τόνισε ότι ''δεν υπάρχει διεθνές περιβάλλον που αξίζουμε να είμαστε χωρίς δημοκρατία και ελευθερία.Δεν υπάρχει συμβατό σύστημα που να λέει ότι για να παραμείνουμε κάπου πρέπει να απεμπολήσουμε τη δημοκρατία μας. Υπάρχει εντολή ελληνικού λαού. Δεν υπάρχει δικαίωμα του κάθε πρωθυπουργού να την παραβιάσει. Δεν θα φεύγαμε από τη χώρα μας. Δεν θα χάναμε την αξιοπρέπεια μας.Δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα που μπορεί να κάμψει την υποχρέωση ενός πρωθυπουργού και ενός λαού να περιφρουρούν την δημοκρατία με όλο της το περιεχόμενο''.
Η κ, Κωνσταντοπούλου σημείωσε ότι ''δεν αξίζει να παραμένει κανείς σε μια ένωση με αντίτιμο τη δημοκρατία των πολιτών.Εχει καταλυθεί η δημοκρατία προ πολλού. Το μνημόνιο είναι ανελεύθερο και αντιδημοκρατικό. Αυτό το καθεστώς πρέπει να αποτιναχθεί''.ΧαΕίναι ντροπή για τους βουλευτές που θα ψηφίσουν ναι σε όλα. Είναι η ύψιστη πράξη αυτοακύρωσης για τα πρόσωπα που παριστάνουν ότι είναι αριστεροί. Η πλεύση ελευθερίας θα στηρίξει όλες αυτές τις αντιδράσεις.

Αναφορικά με την σημερινή ψήφιση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό, κ. Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε ''ντροπή για τους βουλευτές που θα ψηφίσουν ''ναι σε όλα''. Είναι η ύψιστη πράξη αυτοακύρωσης για τα πρόσωπα που παριστάνουν ότι είναι αριστεροί. Η Πλεύση ελευθερίας θα στηρίξει όλες αυτές τις αντιδράσεις.Είναι εύστοχη και θα έπρεπε να έχει γίνει από καιρό η κίνηση των επαγγελματικών σωματείων να προβούν σε διαγραφές βουλευτών''.

Ερωτηθείσα για πιθανότητα εθνικού νομίσματος η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι θα επέλεγε λύση που θα επέτρεπε στο λαό να ανασάνει:

Δεν θα επιτρέπαμε κανένα εκβιασμό για κοινό νόμισμα. Είναι όλοι δοτοί οι βουλευτές που το κάνουν αυτό. Δεν θα επιτρέπαμε να σύρονται οι βουλευτές σε έναν τέτοιο εκβιασμό. Οι περισσότεροι εκλεγέντες διαφώνησαν.Θα πηγαίναμε σε οποιαδήποτε λύση, μην προκρίνετε μια λύση, μην την ονομάζετε δραχμή. Θα πηγαίναμε σε λύση που θα επετρεπαν στο λαό να ανασάνει. Μπορεί να πηγαίναμε σε μια λύση που δεν θα την είχατε ακούσει. Τέτοια σχέδια είναι αντικείμενο επεξεργασίας στο πλαίσιο του Plan B.


Πηγή:http://www.skaipatras.gr/skai-greece/item/155207-a.html


This post first appeared on ΘΗΒΑ NEWS, please read the originial post: here

Share the post

Ζ. Κωνσταντοπούλου:«Ντροπή για τους βουλευτές που θα ψηφίσουν "ναι" σε όλα»Καμία αγκίστρωση σε κανένα νόμισμα

×

Subscribe to ΘΗΒΑ News

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×