Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Какво да очакваме от технологиите през 2016 г.


През предстоящата 2016 г. отново много нови технологични устройства ще се борят за вниманието на потребителите. За някои от тях годината ще е особено важна.

Например за вируталната реалност и няколкото различни устройства в тази сфера, които ще направят своя дебют през 2016 г. Сред тях са Oculus Rift, HTC Vive, Microsoft HoloLens и Sony PlayStation VR. Всички те ще се опитат да се наложат на пазара и да отговорят на огромните очаквания, които производителите са заложили към виртуалната реалност.

Предишни години и таблети, и умни часовници също се опитваха, да се превърнат в хитови продукти, които да са мания като смартфоните, но така и не успяха. Таблетите директно преминаха към устройства, които са по-скоро глезотия отколкото необходимост. Умните часовници пък дори и не успяха да се задържат в полезрението на хората.

Нов опит

Въпреки това и през новата година се очакват нови умни часовници. Сред тях е и второто поколение на Apple Watch. Новото устройство ще трябва да поправи проблемите на своя предшественик, да увеличи функционалността и да даде по-дълъг живот на батерията. Дали всичко това ще е достатъчно да привлече повече потребители? Малко е вероятно, но часовникът ще е важна стъпка към усъвършенстването на този тип устройства, които един ден може би ще наследят смартфоните.

Но докато този ден дойде, именно умните телефони ще продължат да са сред най-очакваните устройства. Конкретно двата лидера – iPhone 7 и Samsung Galaxy S7. Смартфоните вече достигат етап, в който е много трудно да се представи нещо изцяло ново, а и самите потребители започват да виждат все по-малко причини, за да сменят телефоните си толкова често. Именно затова ще е доста интересно да видим как Samsung и Apple ще се опитат да спечелят клиенти тази година.

На гейм небосклона пък се очаква Nintendo да се завърне в битката на конзолите със своята нова разработка. За сега тя е известна просто като Nintendo NX, като компанията старателно пази в тайна всички подробности. Конзолата ще има доста да наваксва спрямо PlayStation 4 и Xbox One, които взеха голяма преднина, особено след недотам доброто представяне на Nintendo Wii. Компанията ще се опита да привлече внимание не само с иновативни игри, но и иновативни технологии, така че се очаква интересна година в света на технологиите.


This post first appeared on Последни новини от "Интервю", please read the originial post: here

Share the post

Какво да очакваме от технологиите през 2016 г.

×

Subscribe to Последни новини от "Интервю"

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×