Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Внимание! Некачествен дизел!

дизел

Нарушения на закона и некачествени дизелови горива откриха при проверки в няколко бензиностанции в страната, съобщава Нова тв. Бензиностанциите са на територията на София и областите Пловдив, Перник, Хасково и Кюстендил.


 „Проверките бяха направени след индикация за некоректно данъчно поведение на три търговски вериги, стопанисващи бензиностанциите, както и за техни контрагенти - доставчици на горива, за които са установени данъчни задължения в общ размер на повече от 350 000 лева”, съобщиха от МВР. На една от бензиностанциите е открито допълнително електронно устройство, което е служило за манипулиране на постъпващата информация към приходната агенция. Образувано е досъдебно производство. Запорирани са над 38 000 л енергийни продукти и са иззети над 5000 лв. оборотни средства от обектите. Контролни мерки са предприети и към данъчен склад, от който е установено, че са закупувани и разпространявани горива, без да е внесена банкова гаранция. Извършва се и лабораторен анализ на качеството на разпространяваните горива в търговската мрежа. Ще бъдат изтеглени над 1000 литра некачествено дизелово гориво от един от обектите. По време на проверките са установени и нарушения на Закона за измерванията и на изискванията за осигуряване на пожарна безопасност на обектите.

Прочети повече в Blitz.bg: http://www.blitz.bg/obshtestvo/vnimanie-mnogo-vazhna-informatsiya-za-vsichki-shofori-koito-zarezhdat-vozilata-si-s-dizel-otkrikha_news508346.html


This post first appeared on Последни новини от "Интервю", please read the originial post: here

Share the post

Внимание! Некачествен дизел!

×

Subscribe to Последни новини от "Интервю"

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×