Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Лютеница с наркотик!

liutenica-s-narkotic

"Дай едно пакетче от кафената лютеница!", а баба иска в магазина: "... половинка от червеното..." , а един младеж пък предлага на наркозависимия си приятел: " .. аре да си сготвиме десетка от червеното кафено"...

Това са само част от коментарите, които освен тези с натрупал сняг и консерви срещу студ заляха Фейсбук.

Става дума за лютеницата в която откриха наркотични вещества.

 По неизвестни причини на много хора това им се стори забавно.  Наркотикът е открит в лютеница на фирмата “Идеал продукт.

Веществото олеамид е открито в лютеница, произвеждана и разпространявана у нас от фирма “Идеал продукт” от Перущица, съобщи председателят на асоциацията “Активни потребители” Богомил Николов.

Съдържанието на упойващата съставка било между 0,1% и 1% от общото тегло на изследвания продукт, показали лабораторни тестове у нас. Олеамид се влага в пластмаса и лубриканти. Действа като приспивателно и като дрога на същите рецептори, които се влияят от марихуаната.

“Изпратихме проби и до лаборатории в Германия и Белгия, които потвърдиха резултатите”, обясни Николов. Той допълни, че асоциацията е подала сигнали до прокуратурата и Българската агенция за безопасност на храните още на 23 декември.

Николов припомни, че “Активни потребители” всяка година правят сравнителен тест на качеството на различни хранителни продукти. Сега са дали проби за качеството на 12 марки лютеница, продавана в търговската мрежа у нас.


This post first appeared on Последни новини от "Интервю", please read the originial post: here

Share the post

Лютеница с наркотик!

×

Subscribe to Последни новини от "Интервю"

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×