Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

#SEJARAH ~ Berita kejayaan Faiz Subri banjiri laman sosial

Faiz ketika memberi ucapan pada Anugerah Puskas Persekutuan Bola Sepak Antarabangsa (Fifa) 2016 di Zurich, Switzerland.

KEJAYAAN Mohd Faiz Subri memenangi Anugerah Puskas Persekutuan Bola Sepak Antarabangsa (FIFA) 2016 kini menjadi topik yang hangat diperkatakan rakyat Malaysia terutama di media sosial.

Sebaik Mohd Faiz diumumkan sebagai pemenang anugerah itu bagi jaringan gol paling cantik sepanjang 2016 dalam satu majlis di Zurich, Switzerland awal pagi tadi waktu Malaysia, berita kejayaan itu membanjiri media sosial terutama Facebook, Twitter dan Instagram selain ucapan tahniah yang menjulang Mohd Faiz sebagai wira negara.

Pengguna Twitter @NadiaSaad91 menulis "Alhamdulillah, tahniah #FaizSubri menang #PuskasAward, anda memang hero Malaysia,".

Seorang lagi pengguna Twitter @officialRaziq pula menulis "Orang Asia pertama menang #PuskasAward, tahniah Faiz Subri anda buat Malaysia bangga,".

Pemain tengah Pulau Pinang itu memenangi anugerah berkenaan menerusi jaringan sepakan percumanya yang disifatkan 'melanggar hukum fizik' ketika membantu Pulau Pinang menewaskan Pahang 4-1 dalam saingan Liga Super di Stadium Bandaraya, Pulau Pinang, pada 16 Februari tahun lepas.

ARTIKEL BERKAITAN: #ANUGERAH PUSKAS FIFA 2016 ~ Tahniah,Mohd Faiz Subri Dinobatkan Sebagai Pemenang


Sepakan percuma itu agak mengelirukan dengan bola pada mulanya melencong ke arah penjuru kanan gawang Pahang sebelum ia secara tiba-tiba bertukar arah menyebabkan penjaga gol, Nasril Nourdin tergamam.

Jaringan menarik Mohd Faiz itu menerima undian sebanyak 59.46 peratus mengalahkan dua lagi calon - Johnath Marlone Azevedo da Silva dari Brazil yang mendapat 22.86 peratus dan pemain wanita, Daniuska Rodriguez dari Venezuela, 10.01 peratus.

Tidak ketinggalan mengucapkan tahniah atas kejayaan Mohd Faiz ialah pemain tengah pasukan Kedah, Mohd Syazwan Zainon menerusi akaun Facebooknya.

"Tahniah FAIZ SUBRI..bukan mudah untuk menempah nama setaraf dengan pemain dunia.. tapi faiz subri telah berjaya membuat pemain bola seperti kami bersemangat dan bangga..Bangga sangat2...TAHNIAH FAIZ SUBRI di atas kemenangan PUSKAS AWARD...," tulisnya.

Pemilik akaun Instagram Razz_razak pula berkongsi gambar kejayaan Mohd Faiz menerima anugerah berkenaan dengan menulis "Tahniah Faiz, hero sebenar yang lahir dari usaha keras beliau sendiri, pemenang pertama dari Malaysia dan ASIA!!, you're an inspiration to our local footballers!,". - Bernama

Masukkan emel anda disini untuk melanggan terus posting terbaru kami ke emel anda:


Ditaja oleh FeedBurner


This post first appeared on Blog Sensasi, please read the originial post: here

Share the post

#SEJARAH ~ Berita kejayaan Faiz Subri banjiri laman sosial

×

Subscribe to Blog Sensasi

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×