Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Mellanårsval i USA – Nu avgörs Trumps öde

mellanårsvalusa

Bild: USA:s president Donald Trump

Jag ska erkänna att jag var tveksam till Trump i valrörelsen och i början av hans tid som president, men den bilden radikalt förvandlats. Bara det att han fick Nordkorea till förhandlingsbordet och ett ”eyetoeye” med Nordkoreas envåldshärskare Kim Jong-un. Det borde ge honom Nobels fredspris då det förvandlade ett mycket otäckt läge till avsevärt mer komfortabelt. Antaleyt kärnvapen ska också minskas och allt detta tack vare att Trump sträckte ut en hand. Suveränt, och bara det gör att jag nu ser honom som en mycket stor statsman.

Startskottet har gått. De första Vallokalerna i USA har öppnat i de amerikanska mellanårsvalen.

I dag avgörs slaget om kongressen och hur stor makt president Donald Trump kommer att ha de kommande två åren.

AP rapporterar om att de första timmarna i flera stater har präglats av långa köer till vallokalerna och trasiga röstningsmaskiner.

I sanningens namn gick startskottet redan i slutet av oktober. Amerikanerna kan förtidsrösta i många delstater och betydligt fler har gjort så än för fyra år sedan.

Men det är i dag, den första tisdagen efter den första måndagen i november, som är den officiella valdagen och det är nu de flesta tar sig till vallokalerna.

De första vallokalerna på den amerikanska östkusten öppnade 06.00 lokal tid, 12.00, svensk tid.

I en vallokal på 127:e gatan i Harlem, New York, gick Renee Salley, 50, och röstade strax efter lunch – som vanligt på demokraterna.

Hon är glad att så många har förhandsröstat och att det redan talas om rekord i antal röster i ett mellanårsval. Men det räcker inte, säger hon.

Mer på ExpressenThis post first appeared on Sverige - Europa - Varlden, please read the originial post: here

Share the post

Mellanårsval i USA – Nu avgörs Trumps öde

×

Subscribe to Sverige - Europa - Varlden

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×