Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Svensk kvinna gripen för IS-kopplingar i Irak – Riskerar dödsstraff

5df37021-2361-4063-83fb-3517cdcf16d5

Bild: Temabild

En Svensk Kvinna sitter frihetsberövad i Bagdad, Irak. Enligt uppgifter TV4 Nyheterna är hon misstänkt för kopplingar till terrorrörelsen IS och riskerar dödstraff. – Vi kan bekräfta att vi har ett ärende, säger Vilhelm Rundquist, presskommunikatör på UD.

Bra! Hon sitter på rätt ställe och ska verkligen inte lämnas ut till Sverige, för här vill vi inte ha sådana, Sverige är inget land som ska ha terrorister i sin befolkning. Så hon får ta seden dit man kommer och i Irak innebär det hängning. Handling och konsekvens, bara att acceptera! If you can’t do the time – Don’t do the crime.

En svensk kvinna misstänks för terrorism med kopplingar till IS och för att olovligen ha befunnit sig i Irak, rapporterar TV4. Enligt TV4 riskerar kvinnan upp till 20 års fängelse eller dödsstraff genom hängning. Hon sitter frihetsberövad och ska ställas inför rätta i Bagdad inom kort. Svenska utrikesdepartementet bekräftar för Expressen att de känner till ärendet, men vill inte lämna några detaljer. – Vi kan bekräfta att vi har ett ärende som gäller en svensk kvinna som är frihetsberövad i Bagdad, säger Vilhelm Rundquist, presskommunikatör på UD

Han vill inte kommentera om UD varit i kontakt med kvinnan eller med irakiska myndigheter. – Vi gör bedömningen att det i nuläget inte gynnar ärendet att lämna någon ytterligare information, säger Vilhelm Rundquist. TV4:s Mellanösternkorrespondent Terese Cristiansson säger att väldigt lite är känt om fallet än så länge, men att det säkerligen kommer fram mer information när rättegången startar.  – Det vi vet är att en kvinna med svensk pass sitter frihetsberövad i Bagdad, misstänkt för kopplingar till IS-rörelsen, säger hon i TV4 Nyheterna. 

Ja jag sörjer inte den dagen hon hängs för hon gjorde sitt val, och nu får hon betala priset!

ExpressenThis post first appeared on Sverige - Europa - Varlden, please read the originial post: here

Share the post

Svensk kvinna gripen för IS-kopplingar i Irak – Riskerar dödsstraff

×

Subscribe to Sverige - Europa - Varlden

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×