Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Gustav Fridolin: Jag slutar som språkrör – Ett glädjande besked

Gustav_Fridolin_2014-10-29_001

Bild: Gustav Fridolin, MP

Ja då blir vi alltså av med Gustav Fridolin, och åtminstone jag gläds åt detta besked, och det då jag har ansett ända sedan han blev språkrör, att han är helt inkompetent i de flesta frågor. Så nu är vi alltså av med både ”geografi-experten” Åsa Romson och babyfacet Gustav Fridolin. Hade jag varit rökare så hade jag tänt en cigarr och festat då detta är glädjande nyheter!

Gustav Fridolin, 35, avgår i förtid som språkrör för Miljöpartiet nästa år, i samband partiets kongress. Det meddelar han på Instagram. Fridolin skriver att han vill börja undervisa igen och ha mer tid för familjen.

– Han hade sannolikt inget annat val, säger Expressens politiske kommentator K-G Bergström. Språkrörets besked är inte någon blixt från klar himmel. Fridolin meddelade i vintras att han tänkte lämna över till ett nytt språkrör senast 2020.

Nu kommer han att avgå i maj nästa år. Han kommer inte att ställa upp till omval vid kongressen då. Miljöpartiet har inskrivet i stadgarna att man inte kan vara språkrör mer än nio år i rad. För Ekot förklarar Gustav Fridolin varför han inte lämnade redan innan valet i vintras:

– Rotationsreglerna var konstruerade så att jag hade två val framför mig, det var någonstans det jag sajnade upp på när jag kandiderade till språkrör 2011. –  Det var ingen hemlighet. Alla visste att eftersom vi har de här reglerna så att jag inte skulle sitta hela mandatperioden utan senast till 2020, säger Fridolin i Ekot.

Avgående språkröret får även frågan vad tiden i regering kostat Miljöpartiet. – Det kostade väl drygt två procent, det var vad vi tappade i valet. Vi har sett det här bland ganska många av våra kollegor i Europa, att det sliter att sitta i regeringen, men många har sen kunnat komma igen och där har förtroendet växt sedan.

ExpressenThis post first appeared on Sverige - Europa - Varlden, please read the originial post: here

Share the post

Gustav Fridolin: Jag slutar som språkrör – Ett glädjande besked

×

Subscribe to Sverige - Europa - Varlden

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×