Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Vapenbeslaget i Taberg – Polis och SÄPO misstänker vänsterextremister

Containern i Taberg innehöll flera automatvapen, flera peruker, polisuniformer och lösmustascher, och polisen som också kopplat in SÄPO i fallet misstänker att beslaget varit vänsterextremisters. Polisen säger också att det misstänks ha en politisk koppling.

Den stora polisinsatsen i förra veckan vid ett företag i Taberg kan ha fått sin lösning.
Under måndagen häktades en man i 40-årsåldern, misstänkt för grovt vapenbrott och förberedelse till grovt rån.

Ytterligare en person ska vara frihetsberövad. Säpo ska ha involverats i ärendet. Enligt uppgifter som Radio Jönköping var först med, arbetar den 40-årige mannen på en skola i Jönköpings kommun.

Polisen har ända sedan förra veckan varit förtegen över insatsen då beväpnad polis med skyddsvästar tog sig in i ett företag i ett industriområde. Aftonbladet skriver att det handlade om inbrottstjuvar som bröt sig in i en container, sedan ringde de själva till polisen. Enligt Aftonbladet har personer som är intressanta i utredningen kopplingar till den vänster autonoma rörelsen.

Till Aftonbladet uppger Säpos presschef Karl Melin att man ”känner till ärendet”, även om det är polismyndigheten som leder arbetet. I containern hittade de flera automatvapen, polisuniform, löshår och peruker.

Det gjorde att totalt fyra män först anhölls för grovt vapenbrott. Jnytt skrev redan i förra veckan om vapenfynd på platsen. Nu har en av dem häktats, misstänkt för grovt vapenbrott och förberedelse till grovt rån.

Mannen anhölls först i sin frånvaro i torsdags. Han häktades under måndagen misstänkt för grovt vapenbrott och förberedelse till grovt rån.

Flera husrannsakningar uppges ha genomförts i Jönköpingstrakten och det var i samband med dessa som ett anhållandebeslut gällande mannen i 40-årsåldern verkställdes.

Jnytt

Aftonbladet

 This post first appeared on Sverige - Europa - Varlden, please read the originial post: here

Share the post

Vapenbeslaget i Taberg – Polis och SÄPO misstänker vänsterextremister

×

Subscribe to Sverige - Europa - Varlden

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×