Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Zajedno protiv govora mržnje

U dvorani pape Ivana Pavla II u Dubrovniku danas je održano provođenje preventivnog projekta pod nazivom „Zajedno Protiv Govora mržnje“.

Radi se o projektu koji se provodi na nacionalnoj razini, a njegov cilj je da svi predstavnici društva zajedno pošalju jasno NE govoru mržnje.

Kratku i snažnu poruku o važnosti tolerancije, dijaloga, poštivanja, međusobnog uvažavanja i prihvaćanja drugih i drugačijih uputili su predstavnici vjerskih institucija, lokalne i područne samouprave, predstavnici sveučilišne i obrazovne zajednice i to biskup Dubrovačke Biskupije mons. Mate Uzinić, rektor Sveučilišta u Dubrovniku Nikša Burum, zamjenica gradonačelnika Dubrovnika Jelka Tepšić, v.d. pročelnica Upravnog odjela za poslove župana i županijske skupštine Zrinka Raguž, ravnateljica O.Š. Ivan Gundulić Vedrana Elez, direktor vaterpolo kluba Jug Croatia osiguranje Ognjen Kržić, doajen dubrovačkog novinarstva Luko Brailo, dugogodišnji član sportskih saveza Branko Bazdan, predsjednica Županijskog suda u Dubrovniku Josita Begović, predsjednica 

Prekršajnog suda u Dubrovniku Mirjana Lujak i na samom kraju učenici O.Š. Ivan Gundulić.

Ispred Policijske uprave dubrovačko-neretvanske prisutnima se obratio načelnik Tonći Radibratović koji je u svom obraćanju naglasio da je Hrvatska iznjedrila brojne uspješne sportaše koji nas na poseban način predstavljaju u zemlji i u svijetu i kojima se trebamo odužiti sportskim i dostojanstvenim navijanjem te nastojati tribine učiniti mjestom pozitivne i zdrave atmosfere. U tom nastojanju možemo biti uspješni samo ako djelujemo zajednički, pobjeđujući govor mržnje i čineći društvo boljim za sve što je bio cilj današnje manifestacije.

Projekt uključuje veći broj ciljanih aktivnosti, a prva od njih je bila interaktivna radionica s učenicima srednjih škola na temu govora mržnje na sportskim natjecanjima, u sklopu koje su učenici izradili poruke o tome što oni misle o govoru mržnje i nasilju na sportskim terenima, a koje poruke su izložene na današnjoj manifestaciji.

Na kraju programa svi prisutni mogli su uživati u glazbenom nastupu pjevača Vedrana Ljubenka.

Objava Zajedno protiv govora mržnje pojavila se prvi puta na Info Dubrovnik.This post first appeared on Info Dubrovnik, please read the originial post: here

Share the post

Zajedno protiv govora mržnje

×

Subscribe to Info Dubrovnik

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×