Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Lokrum ostvario veliki rast prometa u početku sezone

Rezervat Lokrum ostvario Veliki Rast Prometa u početku sezone i ima nove ambiciozne planove za budućnost.

Javna Ustanova Rezervat Lokrum ostvarila je izvrstan prodajni rezultat te je do 15. svibnja ove godine prodala 16.900 jednokratnih povratnih karata što je porast od 70,5% u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Ovakav rast prodaje realiziran je uz povećanje cijene osnovne karte sa 100 na 120 kuna  čime je prihod od prodaje karata porastao za 84%.
U duhu spomenutih izvrsnih rezultata, Javna ustanova Rezervat Lokrum nastavit će širiti svoje usluge te će i ovog ljeta omogućavati plovidbu dubrovačkim vaporettom, odnosno spajati s Lokrumom Mokošicu, Gruž, Srebreno i Cavtat uz sve pogodnosti koje su i lani vrijedile za Dubrovčane, Župljane i Konavljane.

Vaporetto će krenuti već početkom lipnja, a ugovori sa susjednim općinama bit će potpisani u najskorijem roku.

Dogovorena je obnova Benediktinskog samostana sa Zavodom za obnovu, a tvrđave Royal s Društvom prijatelja dubrovačke starine, čime će napokon svi objekti na Lokrumu biti obnovljeni i stavljeni u funkciju.

Obzirom da je očekivani višak prihoda nad rashodima u 2017. oko 10 milijuna kuna, a u petogodišnjem razdoblju oko 70 milijuna kuna,  Javna ustanova Rezervat Lokrum nastavit će ulagati i u područja van samog Lokruma te, zajedno s Gradom Dubrovnikom stvarati financijske i organizacijske preduvjete za kupnju otoka Dakse od privatnog vlasnika te daljnje upravljanje i skrb o Daksi kao javnom prostoru s memorijalnim centrom uvijek dostupnom posjetiteljima.
Nakon Orsule, čiji će amfiteatar ove godine biti domaćinom međunarodnog glazbenog festivala, interes nam je našim sredstvima preuzeti i posjed nad prostorom Žarkovice te kroz upravljanje tim zemljištem, a u suradnji s  Gradom Dubrovnikom i Društvom za zaštitu životinja Dubrovnik riješiti pitanje izgradnje azila za napuštene životinje.

Objava Lokrum Ostvario Veliki Rast prometa u početku sezone pojavila se prvi puta na Info Dubrovnik.This post first appeared on Info Dubrovnik, please read the originial post: here

Share the post

Lokrum ostvario veliki rast prometa u početku sezone

×

Subscribe to Info Dubrovnik

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×