Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Sastanak Vijeća za prevenciju Dubrovačko-neretvanske županije

Danas u palači Ranjina održan je Sastanak Vijeća za prevenciju Dubrovačko-neretvanske županije koji je vodio župan Dobroslavić.

Sastanak o stanju sigurnosti i ovisnosti o novim drogama

Raspravljalo se o stanju sigurnosti u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i sigurnosti u prometu te o poduzetim preventivnim aktivnostima. Stanje je ocijenjeno zadovoljavajućim s trendovima smanjenja prometnih nesreća i njezinih uzroka. Tome su uz represivne mjere pridonijele i mjere prevencije koje Policijska uprava Dubrovačko-neretvanska provodi na ovom području.

Također, na sastanku se razgovaralo i o potrebi reagiranja na sve veće probleme s kojima se suočavaju mladi i njihove obitelji. Posebno kad je riječ o ovisnostima o novim drogama. Kao problemi o kojima se nedovoljno govori, istaknuti su kockanje mladih i konzumiranje tzv. sintetičkih droga, odnosno psihoaktivnih sredstava.

U dogovoru s ravnateljima i stručnim službama županijskih škola, o toj će problematici biti riječi i u narednom periodu. Planiraju se sastanci sa stručnjacima Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije.

Oni će upozoriti na specifične probleme poput konzumiranja psihoaktivnih droga. Budući da je zbog konzumacije nekih od sintetičkih droga bilo i slučajeva bolničkih hospitalizacija s teških posljedicama po zdravlje maloljetnika.

Cilj je senzibilizirati stručne službe škola kako bi u sklopu školskih preventivnih programa upozoravali djecu i roditelje na posljedice konzumacije takvih sredstava ovisnosti. U skladu s mogućnostima i u dogovoru s Edukacijsko-rehabilitacijskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, razgovarati će se s jedinim hrvatskim stručnjacima za područje prevencije kockanja mladih.

Cilj je upoznati se s mogućnostima rješavanja ovog problema i steći potrebna znanja. Tako bi se utjecalo na smanjenje kockanja, vrste ovisnosti koja se najteže liječi.

O svim spomenutim aktivnostima pravodobno će biti obaviješteni i mediji kako bi u suradnji sa stručnjacima. U skladu sa svojim mogućnostima pomogli prevenirati ova neželjena ponašanja mladih s teškim posljedicama po njihovo zdravlje.

Objava Sastanak Vijeća za prevenciju Dubrovačko-neretvanske županije pojavila se prvi puta na Info Dubrovnik.This post first appeared on Info Dubrovnik, please read the originial post: here

Share the post

Sastanak Vijeća za prevenciju Dubrovačko-neretvanske županije

×

Subscribe to Info Dubrovnik

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×