Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Izvođenje radova na Pelješcu

Tags: aumle radova koji

Izvođenje Radova na Pelješcu u pripremi za ljetnu turističku sezonu gdje će se uređivati lokalna cesta u duljini od sedam kilometara na Pelješcu.

Radovi se izvode od naselja Osobjava na sjevernoj strani poluotoka Pelješca, preko Crkvica, sve do Prapratne u blizini Trpnja. Kako je ova cesta inače slabije korištena jer nema asfalta, raslinje i drveće su vremenom zauzele dobar dio profila puta. Stoga je potrebno izvršiti sječu makije i stabala na čitavoj duljini trase. Nakon ovog proširenja postojećeg profila, pristupit će se i sanaciji makadamskog kolnika Koji je tijekom vremena uslijed oborina i erozije dobro ispran i dotrajao.

“Nadam se da će ovo uređenje pomoći lokalnoj zajednici u smislu proširenja turističke ponude, znajući kako je danas popularno pješačenje, bicikliranje i drugi oblici rekreacije. Također, planiramo izvršiti i asfaltiranje ove ceste, postupno i fazno, a ovisno o dostupnim i osiguranim sredstvima jer ipak se radi o 7 km ceste. Ali svakako kroz idući period od 2-3 godine”, kazao nam je ravnatelj Županijske uprave za ceste Nikša Konjevod.

Također, na prilazu u naselje Trstenik na Pelješcu sanira se pokos pristupne ceste koji je nastradao u bujicama poslije velikog požara koji je nedavno opustošio ovo područje.

Ovom sanacijom će se omogućiti kvalitetan prihvat površinskih bujičnih tokova koji nastaju uslijed jačih oborina. Posebno u ovom slučaju na opožarenim površinama. Također i ugradnjom stabilizirajućih i masivnih gabionskih kamenih koševa će se osigurati stabilnost i nosivost glavne prometnice.

Dovršetak ovih radova očekuje se kroz desetak dana.

Objava Izvođenje radova na Pelješcu pojavila se prvi puta na Info Dubrovnik.This post first appeared on Info Dubrovnik, please read the originial post: here

Share the post

Izvođenje radova na Pelješcu

×

Subscribe to Info Dubrovnik

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×