Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Dani šparoga u Dubrovniku idućeg vikenda

Dani šparoga u Dubrovniku održat će se idući vikend od 7. do 9 travnja. kada će se moći kušati razni specijaliteti sa šparogama.

Gastro dani posvećeni šparogama

U dubrovačkim ugostiteljskim objektima kušat će se specijaliteti kao što su rižot s kozicama i šparogama, salata od hobotnice sa šparogama i jadranske kozice na podlozi od riže i šparoga. Također će se moći kušati i riba list s preljevom od šparoga, punjene batate sa šparogama i jajima, canneloni sa šparogama, kamenice u tempuri na podlozi od šparoga i drugi specijaliteti.  

Sudjeluju ugostiteljski objekti Domino, Eden, Gusta me, Klarisa, Kopun, Lajk, Mimoza, Orka, Orsan, Porat i Rozario.

Više o šparogama:

Samoniklo jestivo bilje kao što je: kopriva, maslačak, matovilac, šparoga i sl, najbolje je upravo u rano proljeće. Divlja šparoga često se nađe i na dubrovačkim tržnicama . Riječ je o biljkama koje svojim hranjivim tvarima pomažu organizmu u prilagodbi i detoksikaciji i jedna je od najstariijiih ljekovitih biljaka. Pradomovina šparoge je Južna Europa gdje se često pojavljuju kao samonikla biljka u priobalnom području.

Istodobno nježna i aromatična u gastronomiji je omiljena kao biljka koja se dobro slaže sa najrazličitijim namirnicama: jajima, mesom, ribom, rižom, pancetom ili tjesteninom.

Kao hrana i lijek šparoga  je bila veoma cijenjena još u starom Egiptu, dok je u Kini poznata već oko 3000. Godine p.n.e. Šparoge imaju najviše vode, preko 90%, a ostatak čine proteini, malo ugljikohidrata, biljna vlakna, vitamini i minerali.

Objava Dani šparoga u Dubrovniku idućeg vikenda pojavila se prvi puta na Info Dubrovnik.This post first appeared on Info Dubrovnik, please read the originial post: here

Share the post

Dani šparoga u Dubrovniku idućeg vikenda

×

Subscribe to Info Dubrovnik

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×