Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Dubrovnik proglašen najboljim cruise odredištem u Europi

Na sajmu Seatrade Cruise Global u SAD-u je Dubrovnik proglašen najboljim cruise odredištem u Europi prema portalu Cruiseline.com za 2016.godinu.

Dubrovnik nagrađen na najvećem sajmu za kružna putovanja

Na tom portalu putnici s brodova na kružnim putovanjima ostavljaju svoje dojmove i ispunjavaju upitnik. Vijesti su to s najvećeg sajma za kružna putovanja na kojemu TZ grada Dubrovnika sudjeluje u suradnji s Lučkom upravom Dubrovnik. „Seatrade Cruise Global „ je najveći svjetski sajam koji se održava u SAD-u, od 13. do 16. ožujka u Fort Lauderdale Broward County Convention Centru.

Na sajmu zajednički nastupaju četiri hrvatske luke objedinjenih nazivom „Croatian Cruise Ports“, a to su Dubrovnik, Rijeka, Zadar,  i Split. Radi se o udruženom  zajednickom nastupu na cruise sajmovima, na kojima  uz predstavnike luka i lučkih uprava, sudjeluju i TZ Dubrovnik i TZ Kvarner . Također i predstavnici agencija koje se bave kružnim putovanjima. 

Sajam je kroz više od trideset godina izrastao u četverodnevni događaj sa 11.000 sudionika, 699 izlagaca na 350 standova. Na njemu su zastupljene 73 zemlje, a sajam posjeti više od 300 međunarodnih novinara iz medijskih kuća različitog profila.

Sajam je epicentar svjetske cruise djelatnosti i jedini godišnji događaj koji okuplja sve sudionike u cruise djelatnosti. Posebno treba naglasiti kako se na sajmu predstavljaju destinacije za brodove na kružnim putovanjima podržane od strane gradova, turističkih zajednica i državnih dužnosnika. Na taj način bi se unaprijedila i razmijenila iskustva.

Tijekom 2017. Godine u Dubrovniku se očekuje 577 ticanja i oko 760 tisuća putnika na kružnim putovanjima. To je u odnosu na prošlu godinu 11 posto manje ticanja i oko 9 posto manje putnika. Dnevni broj posjetitelja s kruzera limitiran je na 8 tisuća.  Za 2017. dva dana s brojem koji nadmašuje planirani limit od 8000, a to su 12.svibnja i 13.listopada.

Objava Dubrovnik proglašen najboljim cruise odredištem u Europi pojavila se prvi puta na Info Dubrovnik.This post first appeared on Info Dubrovnik, please read the originial post: here

Share the post

Dubrovnik proglašen najboljim cruise odredištem u Europi

×

Subscribe to Info Dubrovnik

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×