Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Što gosti traže od turističke ponude?

Što gosti traže od turističke ponude? Nove generacije putnika nametnule su nova pravila turističkoj industriji koja će morati promijeniti strategiju.

Investitori će morati redefinirati pojam luksuza tako da se od unificiranog skupog namještaja i zlatnih slavina okrenu autentičnim proizvodima. Oni odražavaju duh lokalne sredine i mentaliteta te omogućuju udobnost.

 Pogotovo u urbanim sredinama gosti danas traže najbolje izvedenu kombinaciju Lifestyle hotela, airbnb-a i zajedničkog ureda u jednoj smještajnoj jedinici. Za investitore to znači da će se u budućnosti sve više okretati ulaganju u lifestyle aparthotele sa specifičnom ponudom. Tako smatra Eric Jafari, glavni direktor britanske SACO Property Grupe te suosnivač Locke hotela. S Jafarijem smo razgovarali nedugo nakon njegova prvog posjeta Zagrebu, na konferenciju Adria Hotel Forum. Tamo je sudjelovao na panelu o utjecaju ekonomije dijeljenja na hotelsku industriju. 

Za razliku od većine investitora u turizmu u gradovima, vaša tvrtka bavi se iznajmljivanjem stanova? Je li to budućnost razvoja turizma u velikim gradovima?
SACO grupa u vlasništvu Oaktree Capital Management jedan je od najvećih operatora servisiranih apartmana te aparthotela u Ujedinjenom Kraljevstvu, s 1000 smještajnih jedinica koje posluju u UK, te još 1300 jedinica koje planiramo otvoriti diljem Europe u sljedeće tri godine. Radi se o ulaganju od oko 400 milijuna funta u Londonu, Parizu, Dublinu, Cambridgu, Edinburghu i Manchesteru. SACO je jedna od najvećih britanskih i jedna od najbrže rastućih kompanija u Europi, koja od osnivanja 1997. godine posluje s dobitkom.Također, 2015. godine pokrenuli smo jedan od prvih lifestyle aparthotela u Europi pod nazivom Locke.

Po čemu se vaši aparthoteli razlikuju od ostatka hotelske industrije u gradovima? Tko su vaši gosti?
Locke smo kreirali prema potrebama takozvanih modernih urbanih putnika koji demografski spadaju u generacije X – Z. Najčešće se radi poslovnjacima iz kreativne i tehnološke industrije koji ostaju tri i više noći, iako ugošćujemo sve profile turista. Naša istraživanja pokazala su da se ove generacije od prethodnih razlikuju po tome što žele najbolje od onog što im može pružiti apartman s airbnb-a, lifestyle hotel i kreativni ured, ali obično pristaju na manje od toga jer nemaju izbora. Moderni putnik želi prostor, udobnost i samostalnost jednog stana, zajednički prostor (bar, restoran, lobby) u kojem se može doživjeti različita iskustva i povezati se s lokalnim istomišljenicima, kolegama. Tamo očekuju dizajn koji odgovara lokalnom identitetu, dvoranu za vježbanje u kojoj mogu obaviti od intenzivnog treninga do joge, prvoklasnu kavu, organsku lokalnu hranu i svježe cijeđene sokove, otvorenost, evente na kojima mogu upoznati druge goste i lokalce, dobar krevet, i ultrabrzi bežični internet.

Na koji način primjerice Locke aparthoteli odgovaraju tim potrebama?
Svaki Locke dizajnirali smo tako da odražava grad u kojem se nalazi, svaka jedinica izgleda kao stan s odvojenom spavaonicom, a za razliku od većine hotela koji u središte stavljaju krevet, u našim stanovima život se odvija oko garnitura za sjedenje koje pozivaju na druženje. Imamo potpuno opremljene kuhinje, brzi internet i smart TV, mogućnost prilagodbe tvrdoće madraca za one koji dulje ostaju, radni prostor. Imamo domaćine koji su kombinacija conciergea i recepcionera i imaju široko znanje o lokalnoj zajednici, sadržajima i događanjima. Imamo tjedna događanja, poput kušanja gina, DJ radionica, joge, radionica kuhanja kave, tečajeve fotografije…Locke ima svoju kuharicu s receptom mjeseca, vlastite kozmetičke proizvode bez parabena i silikona. Imamo vrhunske aparate za kavu za “fanatike”, vrhunsku opremu u teretanama, prostore za meditaciju. 

Hoće li se investitori u turizmu u gradovima okrenuti radije lifestyle aparthotelima nego do sad hotelima s pet zvjezdica?
Činjenica je da i na američkom i europskom tržištu vlada snažna potražnja za lifesyle hotelima i aparthotelima, zbog čega se sve više ulaže u njihov razvoj. Kad su u pitanju zvjezdice, iako postoje manje ili više luksuzni koncepti lifestyle hotela, njihov koncept ne može se svoditi na tradicionalnu hotelsku kategorizaciju. Primjerice, jedan lifestyle hotel od 3+ zvjezdica u Berlinu postiže višu cijenu noćenja od mnogih hotela s pet zvjezdica u tom gradu. Stvar je u tome što se moderni gosti manje zamaraju time ima li hotel bazen, spa i skupi restoran, i znatno više ga zanimaju elementi koje tradicionalna kategorizacija uopće ne uzima u obzir. Isto je s ulaganjem. Kad je otvoren prvi Ace Hotel Shoredich, imao je tri zvjezdice, no Starwood Capital morao je dosta uložiti da bi Crowne Plaza Shoreditch od četiri zvjezdice pretvorio u Ace Hotel, da bi u samo dvije godine udvostručili prihod. 

Gdje ste odsjeli u Zagrebu i kako vam se svidio hotel?
Odsjeo sam u Sheratonu. Iskreno, usluga je bila dobra no sam hotel mi je dosadan i nedostaje mu karakter piše poslovni.hr.

 

Objava Što gosti traže od turističke ponude? pojavila se prvi puta na Info Dubrovnik.This post first appeared on Info Dubrovnik, please read the originial post: here

Share the post

Što gosti traže od turističke ponude?

×

Subscribe to Info Dubrovnik

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×