Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Žrnovski makaruni korčulanski specijalitet

Žrnovski Makaruni korčulanski specijalitet čija se originalna receptura čuva preko 400 godina, a možete ga probati u prvoj Kući makaruna i vina.

Žrnovski makaruni u Kući makaruna i vina

Posebna vještina starih vremena utkana je u spravljanje ovog nedodoljivog korčulanskog jela. Ono spada u vrijednu gastro baštinu otoka i županije. U prošlosti su bili čest gost na stolovima tadašnje vlastele, Dubrovačke Republike i korčulanske komune. U originalu se spremaju s mesom govedine.

U kući makaruna i vina moći ćete pronaći i vrhunski Dingač, Postup, Grk ili Pošip. To su neka od sjajnih autohtonih sorti na Korčuli.

Žrnovski makaruni su jelo koje se pripremalo od pamtivijeka za vrijeme blagdanskih svečanosti i obiteljskih proslava. Za pripremu su se isključivo koristile namirnice proizvedene u kući. To su brašno, luk, divljač ili govedina, jaja, sol, maslinovo ulje, rajčice i začinsko bilje. Recept se prenosi s generacije na generaciju.

Tako će i “Kuća makaruna i vina” na svom jelovniku svakodnevno od pomno biranih svježih namirnica spravljati najukusnije žrnovske makarune. Oni su pravi must ako ste u posjeti otoku Korčuli.

“Kuća makaruna i vina – Chakula ujedinjuje kreativnu i modernu kuhinju s elegantnim ambijentom i kvalitetnim izborom vina. Okusi hrane istančano su čisti, spravljeni od svježih namirnica. Kuhari su vrlo kreativni i spremni udovoljiti svakoj gastronomskoj želji gosta.”

Objava Žrnovski makaruni korčulanski specijalitet pojavila se prvi puta na Info Dubrovnik.This post first appeared on Info Dubrovnik, please read the originial post: here

Share the post

Žrnovski makaruni korčulanski specijalitet

×

Subscribe to Info Dubrovnik

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×