Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Subvencije za djecu iz Župe koja pohađaju vrtiće i škole u Dubrovniku

Subvencije za djecu iz Župe koja pohađaju vrtiće i škole u Dubrovniku od strane Općine Župe Dubrovačke stupa na snagu od travnja ove godine.

Subvencije omogućene i učenicima osnovnih škola

Izmjenom Odluke o socijalnoj skrbi na sjednici vijeća,  jednaka prava na subvencioniranje troškova prijevoza omogućena su i učenicima osnovnih škola. To se odnosi na one učenike koji nastavu pohađaju na području Grada Dubrovnika. Stupanjem na snagu ove odluke svim osnovnoškolcima s područja Župe dubrovačke omogućena je kupnja povoljnije mjesečne pokazne karte. I to u iznosu od 50% ukupne cijene, odnosno 100 kuna.

Podsjetimo, po zahtjevu načelnika Nardellija, početkom školske godine su izjednačeni svi učenici osnovne škole s područja Župe dubrovačke kojima je omogućena povoljnija kupnja mjesečne karte za odlazak na izvannastavne aktvnosti. Pravo na subvenciju pokaznih karata moći će se ostvariti od travnja 2017.gpdine.

Općinsko vijeće donijelo je pozitivnu odluku za djecu koja pohađaju dječji vrtić izvan mjesta stanovanja. Pravo na subvencioniranje troškova dječjeg vrtića mogu ostvariti roditelji koji zadovoljavaju sve uvjete sukladno Pravilniku o upisu djece u Dječji vrtić Župa dubrovačka. I to oni koji su zbog nedovoljnog broja slobodnih mjesta u župskom dječjem vrtiću svoje dijete upisali u drugi  (privatni) vrtić.

Maksimalna visina mjesečne subvencije koju roditelji mogu ostvariti za djecu koja pohađaju vrtiće izvan ustanove Dječjeg vrtića Župa dubrovačka je razlika ekonomske cijene utvrđene za tekuću pedagošku godinu. I također visine iznosa kojeg roditelji plaćaju u Dječjem vrtiću Župa dubrovačka.

Zahtjev za ostvarivanjem ovog prava podnosi se Odsjeku za društvene djelatnosti i kulturu Općine Župa dubrovačka početkom pedagoške godine, a nakon objavljene bodovne liste Dječjeg vrtića Župa dubrovačka.

Objava Subvencije za djecu iz Župe koja pohađaju vrtiće i škole u Dubrovniku pojavila se prvi puta na Info Dubrovnik.This post first appeared on Info Dubrovnik, please read the originial post: here

Share the post

Subvencije za djecu iz Župe koja pohađaju vrtiće i škole u Dubrovniku

×

Subscribe to Info Dubrovnik

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×