Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Pelješkim poljoprivrednicima priznati otežani uvjeti gospodarenja

 Pelješkim Poljoprivrednicima Priznati otežani uvjeti gospodarenja po odredbi ministarstva poljoprivrede.

Ispravljena nepravda prema poluotoku Pelješcu

Time je konačno ispravljena nepravda načinjena prema poluotoku Pelješcu i njegovim poljoprivrednicima. Oni su temeljem spornog Pravilnika bili izbačeni iz otežanih uvjeta gospodarenja.

To znači da će se pelješkim poljoprivrednicima, prilikom isplate direktnih potpora kao i prilikom prijave na mjere iz Programa ruralnog razvoja, ponovno priznavati dodatni bodovi. I to kao na ”području s posebnim prirodnim ograničenjima”.

Ovo je rezultat zajedničkog, usmjerenog i koordiniranog rada znanstvenog, javnog, civilnog i privatnog sektora. Odrađen je naporima LAG-a 5 i u kojeg se uključila i Dubrovačko-neretvanska županija sa svojom razvojnom agencijom DUNEA-om.

Nova odluka, pristigla od ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, doprinijeti će razvoju novih projekata ruralnog razvoja na Pelješcu. Osim toga će olakšati poljoprivrednicima prijavljivanje na natječaje te bolje pozicioniranje prilikom bodovanja projekata.

Objava Pelješkim poljoprivrednicima priznati otežani uvjeti gospodarenja pojavila se prvi puta na Info Dubrovnik.This post first appeared on Info Dubrovnik, please read the originial post: here

Share the post

Pelješkim poljoprivrednicima priznati otežani uvjeti gospodarenja

×

Subscribe to Info Dubrovnik

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×