Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Idealna vježba za sve nesportaše koja je besplatna

Idealna vježba za sve nesportaše koja je besplatna je uspinjanje i silaženje stepenicama ako živite u zgradi s više katova.

Besplatno vježbanje koje vam je dostupno svakodnevno

 Vježbanje se nerijetko izbjegava i zbog toga što se treba platiti članarina u nekom klubu, teretani ili fitnessu, no prestanite se izvlačiti na to. Besplatno vježbanje koje je izuzetno učinkovito vam je dostupno svakodnevno.

Naime, za održavanje kardiovaskularnog sustava ništa nije bolje od uspinjanja stepenicama, smatra dr. Alain Frey, voditelj francuske Udruge za sportsku medicinu. 

Frey objašnjava da su za vrijeme uspinjanja i silaska niz stepenice aktivni brojni mišići – mišići nogu, trbuha, čak i ruku, a aktiviraju se i mišići leđa. Korištenje skeletnih mišića, odnosno mišića koji su potpora koštanom tkivu. Pomaže se ubrzanju metabolizma i potiče potrošnja kalorija u stadiju mirovanja. Penjanje stepenicama potiče rad gotovo svih skeletnih mišića. 

Po nekim navodima za hodanje stepenicama je potrebno i do sedam puta više energije nego pri vožnji liftom, a osam do devet puta više nego sjedenjem. 

Francuski liječnik usto ističe da su uspinjanje i silazak niz stepenice odlični za održavanje srčanog mišića zdravim. Pritom treba voditi računa o tome da se svatko pridržava ritma koji mu najbolje odgovara. 

Objava Idealna vježba za sve nesportaše koja je besplatna pojavila se prvi puta na Info Dubrovnik.This post first appeared on Info Dubrovnik, please read the originial post: here

Share the post

Idealna vježba za sve nesportaše koja je besplatna

×

Subscribe to Info Dubrovnik

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×