Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Tajni život morskih trava u Konavlima

Tajni život Morskih Trava naziv je edukacijskih radionica za djecu koje su održane u osnovnim školama na području općine Konavle.

Učenje o bioraznolikosti i zaštiti podmorja

Učenike trećih i četvrtih razreda Osnovne škole Cavtat, Područne škole Čilipi i Područne škole Močići i Gabrili u prvom dijelu radionice je djelatnik Javne ustanove Maroje Burić upoznao s pojmovima bioraznolikost i zaštita podmorja.

U drugom dijelu radionice učenici su imali priliku izračunati starost pojedinih primjeraka morske trave (voga). To su napravili mjerenjem dužine rizoma. Osim toga su ispunjavali crtanku Tajni život morske trave.

Navedene radionice osmišljene su i financirane u okviru projekta Kartiranje, monitoring i upravljanje prekograničnom Natura 2000 mrežom na moru4M projekt.

Nositelji projekta su Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce i udruga Green Home. Njihovi partneri su Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko – neretvanske županije i Agencija za zaštitu životne sredine Crne Gore.

U okviru projekta izrađeni su edukativni materijali – crtanke i bojanke te izložba Neka plavo ostane plavo. Učenici su ih imali prilike vidjeti u Osnovnoj školi u Cavtatu i područnoj školi Čilipi.

Objava Tajni život morskih trava u Konavlima pojavila se prvi puta na Info Dubrovnik.This post first appeared on Info Dubrovnik, please read the originial post: here

Share the post

Tajni život morskih trava u Konavlima

×

Subscribe to Info Dubrovnik

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×