Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Cum sa facem poze corect de Sarbatori!

Cum sa faci Poze reusite de sarbatori.

Pentru ca sarbatoriile se apropie cu pasi rapizi, ti-am pregatit cativa pasi prin care sa realizezi fotografii  reusite. Poate par simple sau poate le stii deja, dar in agitatia sarbatorilor, e foarte usor sa uiti tocmai de lucrurile simple.

1 Fa cat mai multe poze.

Desi pare un sfat banal, mai ales in cazul pozelor de grup, nu cred ca ai vrea ca cineva din poza sa fie cu ochii “inchisi” in momentul in care tu declansezi.

2 Mare atentie la FOCALIZARE

Atunci cand faci poze de grup, nu uita ca focusul sa fie pe “ochii” persoanelor din cadru. Focalizarea aparatului poate fi usor derutata din cauza luminilor colorate, asa ca verifica de DOUA ori focalizarea si activeaza detectia automata a fetei, daca aparatul are aceasta functie.

3 Lasa BLITZUL ACASA

Nu folosi blitzul de loc, fie el si cel integrat al aparatului sau unul extern. Profita de atmosfera calda pusa in valoare de luminile de la brad sau lumanarile dupa masa de Craciun si fotografiaza fara blitz. Mareste ISO si deschide DIAFRAGMA cat mai mult.

Poti sa apelezi si la un trepied, seteaza aparatul in manual, inchide diafragma cat mai mult (f/15-f/16)  si un timp de expunere suficient cat sa nu ai un cadru subexpus. Toate luminile din brad vor avea efect de “stele”. Poti aplica aceasi tehnica si in Targul de Craciun sau cand fotografiezi luminile orasului.

4 Nu uita TEMPERATURA DE CULOARE (BALANS DE ALB)

Din cauza multitudinii de lumini colorate din jurul tau, aparatul foto poate fi usor indus in eroare, asa ca nu lasa Balansul de Alb in AUTO sau pentru a evita, fotografieaza in format RAW, pentru a putea corecta usor tenta de culoare nedorita.

5. Fotografieaza mereu in format RAW

Desi ma repet, la fel cum am spus si sus de fiecare data alege sa fotografiezi in format RAW. Pentru a putea edita fotografiile mult mai usor, pentru a evita pierderea calitatii si pentru a putea pune efectele dorite.

6 Fotografiile de sarbatori au DUBLU ROL.

Fotografiile de sarbatori au dublu rol:  Pentru a iti amintii peste ani de momentele de neuitat petrecute alaturi de cei dragi si pentru a le face cadouri acestora. Poti sa tiparesti din pozele facute in perioada sarbatorilor, sa inramezi sau pur si simplu sa le oferi un magnet de frigider celor dragi, chiar cu fotografiile tale.

7 Umple cadrul cu elemente si apropiete de subiect cat mai mult

Fii creativ, gaseste “rame” naturale prin care sa faci fotografii (crengile de bradului), surprinde instantanee detalii si momentele intermediare (impodobitul, punerea mesei, etc.)

8 Deschide diafragma si surprinde cadre cu atmosfera.

Cel mai simplu si rapid mod de a face cadre cu atmosfera, de sarbatori, este sa fotografiezi cu un obiectiv luminos (Nikon 35 mm f/1.8 sau Nikon 50mm f/1.8) la diafragma cea mai deschisa (f/1.8) si sa te apropii cat mai mult de subiect. In spatele subiectului vei obtine un fundal blurat, placut, care va accentua atmosfera generala a fotografiei.

9 Fa-i poze si afara si nu uita de Targurile de Craciun.

Acestea sunt cele mai bune motive pentru a face fotografii. Multitudinea de decoratii si ornamente luminoase pot face chiar ele subiectul unei imagini reusite sau pot contribui la un fundal inedit pentru fotografiile de portret. Poti exersa si creativitatea, dar si modul in care faci fotografii de noapte, pentru ca Targurile de Craciun se fotografieaza cel mai bine dupa apusul soarelui.

SPER CA SFATURILE SA ITI FIE DE FOLOS SI TE ASTEPTAM CU REZULTATELE LA COMENTARII, IAR CEA MAI REUSITA POZA VA PRIMII UN PREMIU!
This post first appeared on Costinel Mitrache – Fotograf Evenimente Craiova, please read the originial post: here

Share the post

Cum sa facem poze corect de Sarbatori!

×

Subscribe to Costinel Mitrache – Fotograf Evenimente Craiova

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×