Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Mikä on Bitcoin?

Mikä on Bitcoin?

Transaktioita ilman välikäsiä, louhintaa, aivolompakoita ja julkinen tietokanta. Kyse on tietysti bitcoinista, joka lupaa tehdä maksamisesta vaivatonta, anonyymia ja edullista. Otimme selvää bitcoinin hyvistä ja huonoista puolista.

Bitcoin lyhyesti

Bitcoin on verkossa toimiva valuutta, jota ylläpitää avoin internet-yhteisö, joita kutsutaan louhijoiksi. Bitcoin eroaa virallisista valuutoista siten, ettei sitä ylläpidä mikään tietty taho, kuten valtio, vaan Kaikki valuuttaan perustuva data sijaitsee bitcoin-yhteisössä.

Kryptovaluutta bitcoin on sekoitus avoimuutta ja anonymiteettiä. Koska kaikki valuuttajärjestelmään perustuva tieto sijaitsee julkisessa tietokannassa, ovat myös kaikki tilisiirrot julkisia. Tilisiirrot ovat kuitenkin anonyymeja, sillä bitcoin-verkossa ei ole kenenkään henkilötietoja – ainoastaan bitcoin-osoitteita.

Bitcoinia on kätevintä käyttää erilaisilla käyttäjille suunnatuilla bitcoin-ohjelmilla, jotka säilyttävät käyttäjän Bitcoineja. Ohjelmat ovat käteviä tapoja säilyttää bitcoineja, mutta niissä piilee sama riski kuin muissakin verkkopalveluissa, eli ne ovat alttiita hakkeroinnille. Bitcoin-osoitteet voidaan tulostaa myös paperille, mikä onkin varsin turvallinen tapa säilyttää bitcoineja.

Bitcoinit maksuvälineenä ja valuuttana

Tällä hetkellä bitcoinit käyvät Suomessa lähes 70 paikassa aina ravintolasta autokauppaan. Tiettävästi Suomen suurin bitcoin-kauppa on tehty Helsingissä ja Tampereella toimivassa Auto-Outletissa, josta ostettiin Tesla-sähköauto noin 140 000 eurolla.

Bitcoin on siinä mielessä mielenkiintoinen valuutta, että sen suurin mahdollinen lukumäärä on ennalta määrätty. Bitcoineja tulee olemaan korkeintaan 21 miljoonaa kappaletta, ja tästä summasta on saavutettu 99,9% vuonna 2040. Bitcoinista mielenkiintoisen tekee se, ettei se voi kärsiä inflaatiosta enää vuoden 2040 jälkeen, kun käytännössä kaikki bitcoinit on louhittu. Sen sijaan bitcoin tulee kärsimään lähes vääjäämättä jonkinasteisesta deflaatiosta, kun bitcoineja hukkuu käyttäjiltä. Bitcoineja hukkuu esimerkiksi silloin, kun bitcoinin käyttäjä unohtaa bitcoin-ohjelmansa salasanan.

Bitcoin tulevaisuudessa

Oletettavaa on, että bitcoin kasvattaa suosiotaan lähitulevaisuudessa. Pidemmällä aikavälillä on mielenkiintoista nähdä, kuinka bitcoin onnistuu vakiinnuttamaan asemaansa, ja miten valtiot suhtautuvat bitcoiniin. Bitcoin on pääosin laillinen Euroopassa, mutta sitä ei pidetä yleisesti virallisena valuuttana. Bitcoinin maine on kuitenkin kärsinyt jonkin verran siitä, että se on ollut rikollisten suosiossa korkean anonymiteettinsä ansiosta.

Lue myös: Maksukortin turvaaminen entistä tärkeämpää – lue 6 vinkkiä!

Lähteet: Bittiraha.fiHSWikipedia

The post Mikä on Bitcoin? appeared first on Vertaaensin.fi.This post first appeared on VertaaEnsin.fi - Talousblogi, please read the originial post: here

Share the post

Mikä on Bitcoin?

×

Subscribe to Vertaaensin.fi - Talousblogi

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×