Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

5 asiaa, jotka voimme oppia Disney-elokuvista!

Disney rahaopit

Disney-elokuvat ovat ikivihreitä klassikoita, joiden lumoavat tarinat kiehtovat niin aikuisia kuin lapsia vuosikausia. Näissä tarumaisissa elokuvissa hyvä voittaa aina pahan ja paha saa palkkansa.

Disneyn elokuvissa on tärkeitä oppeja elämästä kaikenikäisille. Listasimme 5 tärkeää neuvoa, jotka jokainen voi ottaa haltuun Disneyn elokuvista:

1. Pieni Merenneito – Ole neuvokas

 via GIPHY

Seikkaillessaan veden alla Ariel löytää uponneen laivan, jonka sisältä löytyy vanha haarukka. Ariel hyödyntää löytämäänsä aarretta neuvokkaasti hiustensa kampaamiseen jatkossakin, ja miksipä ei?

Tarinan opetus onkin se, ettei uusi ole aina parempaa kuin vanha –  ideoimalla voi nimittäin löytyä aivan uusia käyttötapoja aikansa eläneille tavaroille. Kirpputorit ja tavaroiden myynti-/vaihtosivustot ovatkin oiva tapa laittaa tämä tapa käytäntöön. Ehkä alta olevasta esimerkistä löydät lisää inspiraatiota?

  via GIPHY

2. Pinokkio – Kerro totuus

 via GIPHY

Tässä perinteisessä tarinassa Pinokkio valehtelee koulusta lintsaamisesta ja hänen nenänsä kasvaa kasvamistaan, kunnes siitä tulee puun oksa.

Pinokkiolta Voimme Oppia sen, ettei valehtelu kannata missään tilanteessa, eikä varsinkaan raha-asioissa! Vastuullisuus ja luottamus ovat raha-asioiden peruspilarit, jotka tulee muistaa esimerkiksi kirjanpidossa sekä veroilmoituksen täyttämisessä. Älä siis leiki luottamuksellisen kuvasi kanssa esimerkiksi väärentämällä tietoa veroilmoituksessa!

Lue myös: Muistatko tehdä nämä verovähennykset?

3. Aladdin – Budjetoi viisaasti

 via GIPHY

Aladdinilla on yksi asia, johon me kaikki voimme samaistua ja se on rajallinen määrä omaisuutta tai etuja. Aladdinilla on nimittäin rajoitettu määrä toiveita hengeltä, ja meillä useimmilla on rajallinen määrä rahaa käytettävissä.

Mitä voimme oppia Aladdinilta?

Fiksuilla ja optimoiduilla päätöksillä voi ottaa kaiken mahdollisen hyödyn irti tilanteesta kuin tilanteesta. Aladdinin nimittäin punnitsee kaikki toiveensa tarkasti ja huolellisesti ennen päätöksentekoa. Tällaiseen hallittuun ja suunnitelmalliseen toimintaan tulisi pyrkiä myös rahankäytössä. Alemyynneissä ei esimerkiksi kannata tuudittautua ajatukseen ”tämähän on alennuksessa”, vaan ennemminkin perehtyä omiin tarpeisiin huolella. Kysy itseltäsi ennen ostopäätöstä, että ”tarvitsenko tätä tuotetta oikeasti?” ja pakota itsesi pohtimaan vähintään kolme tilannetta tai tapaa hyödyntää tuotetta.

Kuinka tehdä budjetti?

Toiselle voi sopia paremmin paperille kirjoitettu budjetti, kun taas jollekin puhelimeen ladattava sovellus – jokainen tyylillään! Tärkeintä on kuitenkin se, että jonkinlainen budjetti on tehtynä. Budjetin laatiminen, oman varallisuuden ja menojen seuraaminen ovat nimittäin perusta toimivalle taloudelle.

4. Kaunotar ja Hirviö – ole antelias

 via GIPHY

Kaunotar ja Hirviö on Disneyn klassikkoelokuvia, mutta muistatko, kuinka sadun prinssi muuttui alkujaan hirviöksi? Nuori ja hemmoteltu prinssi kieltäytyi antamasta suojaa kulkurille yön ajaksi ruusua vastaan ja itsekkään toimintansa seurauksena hän muuttui hirviöksi.

Mitä opimme tästä tarinasta?

Älä ole itsekäs! Jos sinulla on varaa auttaa muita, niin tee se. Auttaminen voi tapahtua esimerkiksi rahan tai vaatteiden lahjoittamisen kautta, tai vaikka yösijaa tarjoamalla. Perusperiaatteena on se, että älä ole liian itsekäs, vaan auta muita, jos pystyt.

Tiesitkö, että jotkin lentoyhtiöt tarjoavat mahdollisuuden lahjoittaa kerätyt lentopisteet hyväntekeväisyyteen ja myös jotkin muut palkintopisteluottokortit saattavat tarjota mahdollisuuden tähän. Vertaile eri lentopiste- ja palkintopisteluottokortteja sivuillamme:Vertaile luottokortteja

5. Tuhkimo – Raha ei tuo onnea

 via GIPHY

Mitä voimme oppia tästä rääsyistä rikkauksiin tarinasta?

Sen, että menestys vaatii kovaa työtä.

Siinä missä Tuhkimon lellityt sisarpuolet nautiskelevat rahan tuomista eduista ja vauraudesta, tekee Tuhkimo kovasti töitä ansaitakseen elantonsa. Prinssin järjestämiin tanssiaisiin lähtiessä ovat sisarpuolet laittautuneet toinen toistansa hienompiin mekkoihin ja asusteisiin, mutta vaikka he käyttivät paljon rahaa näyttääkseen hyvältä, tykästyy prinssi heidän sijaan vaatimattoman ja nöyrän oloiseen Tuhkimoon.

Tarinan onnellinen loppu todistaa, ettei rahalla voi ostaa onnea. Materialismin sijasta on hyvä oppia käyttämään rahoja fiksusti ja järkevästi, eikä kevytkenkäisesti.

Lue myös: Mitä voimme oppia Game of Thronesista?

Lähteet: CSMonitor

The post 5 asiaa, Jotka Voimme Oppia Disney-elokuvista! appeared first on Vertaaensin.fi.This post first appeared on VertaaEnsin.fi - Talousblogi, please read the originial post: here

Share the post

5 asiaa, jotka voimme oppia Disney-elokuvista!

×

Subscribe to Vertaaensin.fi - Talousblogi

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×